'İmralı'da önemli değişiklik olabilir'

Selahattin Demirtaş, yerel seçimler öncesi hü­kü­me­tin İm­ra­lı­’daki ko­şul­lar­la il­gi­li cid­di bir de­ği­şik­lik ya­pa­bi­le­ce­ği­ni söyledi...

'İmralı'da önemli değişiklik olabilir'

  • “Baş­ba­kan ‘İm­ra­lı Ada­sı­’na ga­ze­te­ci­ler, baş­ka­la­rı gi­de­bi­li­r’ de­di."
  • "PKK Di­yar­ba­kır böl­ge­sin­de çe­kil­di­. Şır­nak, Hak­ka­ri­’de ola­bi­lir­ler."
  •  "Diyarbakır'da Kışanak aday olacak."

BDP Ge­nel Baş­ka­nı Se­la­hat­tin De­mir­taş, par­ti­si­nin grup top­lan­tı­sı son­ra­sı bir grup ga­ze­te­ci ile soh­bet top­lan­tı­sı ger­çek­leş­tir­di. Ye­rel se­çim ön­ce­si hü­kü­me­tin İm­ra­lı­’da ko­şul­lar­la il­gi­li cid­di bir de­ği­şik­lik ya­pa­bi­le­ce­ği­ni be­lir­ten De­mir­taş, “Baş­ba­kan ‘İm­ra­lı Ada­sı­’na ga­ze­te­ci­ler, baş­ka­la­rı gi­de­bi­li­r’ de­di. Çö­züm sü­re­ci­ni her yer­de sa­hip­le­nen bir üs­lup­la an­la­tı­yor. Hü­kü­met se­çim ön­ce­si İm­ra­lı­’da ko­şul­lar­la il­gi­li cid­di bir de­ği­şik­lik ya­pa­bi­lir. Sü­re­ci ra­hat­la­ta­cak şey bu­du­r” şeklinde konuştu.

PKK’­LI­LAR HAK­KA­Rİ­’DE OLA­Bİ­LİR

De­mir­taş, Di­yar­ba­kı­r’­da­ki genç­lik kon­gre­sin­de Türk bay­ra­ğı­nın in­di­ril­me­siy­le il­gi­li “P­ro­vo­kas­yon ol­du­ğu çok ne­t” dedi. De­mir­taş, PKK’­nın çe­kil­me­yi dur­dur­ma­sıy­la il­gi­li so­ru­la­ra şu ce­va­bı ver­di: “PKK Ka­ra­de­ni­z’­de, Ama­nos­lar’da hiç yok. Der­sim, Di­yar­ba­kır böl­ge­sin­de çe­kil­di­ler. Şır­nak, Hak­ka­ri­’de ola­bi­lir­ler bel­ki. Ge­ri ka­lan­lar da bir ye­re top­lan­dı­lar. Ça­tış­ma dö­ne­mi ha­li gi­bi, tak­tik ola­rak be­lir­li böl­ge­ler­de üs­len­miş de­ğil­ler. Ey­lem po­zis­yo­nun­da, ha­re­ket­li de­ğil­ler. Ateş­kes du­ru­mun­da­la­r.”  

İSTANBUL'A ÖNNER, DİYARBAKIR'A KIŞANAK 

Bugün gazetesi'nin haberine göre De­mir­taş, Di­yar­ba­kır Mil­let­ve­ki­li Gül­tan Kı­şa­na­k’­ın ön­se­çim­den çık­tı­ğı­nı, Di­yar­ba­kır Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­kan aday­lı­ğı­nın ke­sin­leş­ti­ği­ni söy­le­di. Halk­la­rın De­mok­ra­tik Par­ti­si (HDP) Eşbaş­ka­nı Er­tuğ­rul Kürk­çü ise İs­tan­bul Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si baş­kan aday aday­lı­ğı­na Sır­rı Sü­rey­ya Ön­de­r’­in ta­lip ol­du­ğu­nu ve bu­nun 15 Ara­lı­k’­ta açık­la­na­ca­ğı­nı ifa­de et­ti.

<< Önceki Haber 'İmralı'da önemli değişiklik olabilir' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER