İnfazlarla ilgili öyle bir iddia ortaya atıldı ki...

Rusya'da öldürülen Ded Hasan lakaplı Mafya babası Aslan Usoyan ile ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı.

İnfazlarla ilgili öyle bir iddia ortaya atıldı ki...

İtalyan gazetesi, Ded Hasan suikastının Paris'te 3 PKK'lının öldürülmesi ile irtibatlı olduğunu ileri sürdü. "Ded Hasan" lakaplı Kürt asıllı mafya babası Aslan Usoyan Çarşamba günü silahlı bir saldırıyla öldürülmüştü,Suikastın ardından ünlü mafya babasının terör örgütü PKK'ya silah tedarik ettiği yönünde çok sayıda iddia ortaya atıldı.  

WİKİLEAKS, DEDE HASAN-PKK BAĞLANTISINI YAZMIŞTI

2010 yılında yayınlanan Wikileaks belgelerinde Ded Hasan'ın PKK ile bağlantısı bulunduğu, terör örgütüne kaçak Rus silahı sağladığı iddia edilmişti. Hatta İspanya'daki ABD Büyükelçiliği'nden Washington'a yollanan yazışmalardan birinde Rusya'da mafyanın aracı olarak kullanılarak Türkiye'ye karşı PKK'nın silahlandırıldığı bile yazıyordu.

İTALYAN GAZETESİNDEN İLGİNÇ İDDİA

Hakkında PKK ile bağlantısı olduğu yönünde çok sayıda iddia bulunan Ded Hasan'la ilgili yeni bir haber daha ortaya çıktı.

"SUİKAST PARİS İNFAZLARI İLE İLGİLİ"

İtalya'nın Corriere della Sera gazetesinin haberine göre, Ded Hasan lakaplı kürt mafya lideri Aslan Usoyan suikasti, Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadın cinayeti ile ilgili.

İddiaya göre, PKK eğer Kalaşnikov ya da rokete ihtiyacı olursa, bunu Ded Hasan'a iletiyordu. O da bunları nakit para ya da uyuşturucu karşılığında temin ediyordu.

Gazete haberinde, eğer bu senaryo doğruysa, hem Paris hem de Moskova cinayetlerinin, Türkiye'de başlayan barış sürecini baltalamak isteyen güçler tarafından işlendiğine işaret ediliyor. 



<< Önceki Haber İnfazlarla ilgili öyle bir iddia ortaya atıldı ki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER