İnternetten 2 dakikada vize alınabilecek

94 ülke vatandaşlarını ilgilendiren uygulama hayata geçirildi.

İnternetten 2 dakikada vize alınabilecek

94 ülke vatandaşının Türkiye'ye giriş işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama başlatıldı. Dışişleri, İçişleri ve Maliye Bakanlıklarının birlikte gerçekleştirdiği E-Vize projesiyle yabancılar vize harcı ödemelerini kredi kartı ya da banka kartıyla elektronik olarak yapmak suretiyle vizelerini seri bir şekilde alabilecek. Elektronik vize, Türkiye'ye turistik veya ticari amaçlar için yapılan seyahatlerde geçerli olacak. 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le birlikte E-vize konulu basın toplantısına katıldı. Toplantıda Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Elektronik Vize tanıtımı ile ilgili sunum yaptı. 2012 yılında Türkiye'ye 30 milyon turist geldiğini belirten Koru, "Bu proje ile havalimanlarında oluşan kuyrukların bitirilmesini amaçlıyoruz. 7 gün 24 saat esasına görev yabancı misafirlerimiz evlerinden ve ofislerinden olmak üzere her yerden elektronik ortamda vize alabilecek" diye konuştu. 

E-Vize uygulamasının geçen hafta itibariyle hizmete girdiğini belirten Koru uygulamanın nasıl işlediğini şu şekilde anlattı: "Bakanlığımızın www.evisa.gov.tr internet adresinden başvuru yapılabiliyor. 94 ülkeyi ön koşulsuz ve belirli koşullar çerçevesinde olmak üzere 2 gruba ayırdık. Sayfamıza giren kişi ülke seçimi, pasaport türü ve hangi gün Türkiye'ye girmek istediğini belirleyecek. Bu bilgilerin ardından vize ile ilgili genel bilgiler doldurulacak. Ardından kişinin verdiği e-mail adresine bir aktivasyon maili atılacak. 40-45 saniye içerisinde vize ile ilgili başvuruyu alacağız. Gönderdiğimiz maile kişinin vereceği cevabın ardından gerekli ödemeyi yapması için bankasının internet adresine yönlendirilecek. Paranın ödenmesi ile birlikte elektronik vize verilmesi tamamlanacak. 1 haftada bu proje ile 2 bine yakın elektronik vize verdik. Başvuranlar arasında en az 2 dakika 14 saniye içinde vizesini alan oldu. Önümüzdeki 3-4 hafta içerisinde günde 3 bin kişiye elektronik vize vermeyi planlıyoruz."  
<< Önceki Haber İnternetten 2 dakikada vize alınabilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER