İsmail Hakkı Karadayı'yı yakacak belge!

Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın "Batı Çalışma Grubu'ndan haberim yok" iddiası Genelkurmay'dan döndü.

İsmail Hakkı Karadayı'yı yakacak belge!

Genelkurmay Başkanlığı, Meclis Darbe Komisyonu'na, Karadayı'nın BÇG'nin temelinin atıldığı Gölcük toplantılarına katıldığını gösteren belgeleri gönderdi. İşte Samanyolu Haber'in ulaştığı o belgeler.

Eski Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, 28 Şubat'a ilişkin tüm emir ve talimatları Dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'dan aldığını iddia etmişti. Fakat Karadayı savcılık sorgusunda Batı Çalışma Grubu'ndan haberi olmadığını ileri sürmüştü.

Karadayı'nın "BÇG'den haberim yok" sözü, bizzat Genelkurmay'dan döndü. Genelkurmay Başkanlığı, Karadayı'nın kuruluş aşamasından itibaren Batı Çalışma Grubu'nun içinde yer aldığının belgesini Meclis Darbeleri Araştırma komisyonuna gönderdi.

Batı Çalışma Grubu'nun temeli, üst düzey komutanların katıldığı GÖLCÜK toplantısında atılmıştı. Genelkurmay belgesinde Karadayı'nın da o toplantıya katıldığı tarihine ve saatine varana kadar ifade ediliyor.

Belgede, "Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı GÖLCÜK seminerini izlemek üzere 22 Ocak 1997 saat 09.50'de GÖLCÜK'e hareket etmiştir" yazıyor.

Bir gün sonra... Tarih bu sefer 23 Ocak 1997. Belgede Karadayı'nın, Donanma Komutanlığı'nın GÖLCÜK seminerinde hazır bulunduğu not edilmiş. Aynı gün Çevik Bir de Gölcük'e hareket ediyor.

Belgeye göre; 24 Ocak 1997 cuma günü GÖLCÜK semineri Karadayı ve Bir'in de katılımıyla başlıyor. Kayıtta, bir kısmı 28 Şubat'tan tutuklanan Kuvvet Komutanları ve generallerin de aynı masada yer aldığı yazıyor. Böylece, Batı Çalışma Grubu'nun ilk toplantısını yaptığı anlaşılıyor.

Genelkurmay, GÖLCÜK belgeleriyle, sanıkların ileri sürdüğü bir iddiayı daha yalanlamış oldu. Çevik Bir ve Fevzi Türkeri gibi bazı sanıklar, Batı Çalışma Grubu'nun 28 Şubat 1997'de düzenlenen MGK toplantısı sonucu oluşturulduğunu iddia ediyordu. Ancak Genelkurmay'ın resmi kayıtlarına göre BÇG'nin temeli, MGK'dan 1 ay önce atılmış. Zira GÖLCÜK toplantıları, 24 Ocak 1997'de başlayıp 25 Ocak 1997'de son bulmuştu.


SAMANYOLU HABER

<< Önceki Haber İsmail Hakkı Karadayı'yı yakacak belge! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER