İstanbul Adliyesinde akıl sır ermeyen olaylar

Yolsuzluk ve terör operasyonunu yapan emniyet mensuplarının adliyedeki sorgu hakimi önüne çıkma sürecinde yaşanan skandallara bir yenisi de akşam saatlerinde eklendi.

İstanbul Adliyesinde akıl sır ermeyen olaylar

İstanbul Adliyesi'nde görev yapan polis, adliye içerisindeki avukat ve basın mensuplarını illegal şekilde görüntüledi. Olayı fark eden avukatlar polise tepki gösterince kaydı kesen polis, amirinin gelmesiyle birlikte avukatlara saldırdı.

Saat 19.30 sularında iki polis ellerinde kameralarıyla basın mensupları ile avukatların kişisel diyaloglarını kanunlara aykırı olmasına rağmen çekmeye başladı. Durumun fark edilmesi üzerine bir avukat, " Sizin burada görüntü almanız suç!" diye tepki gösterdi. Bunun üzerine görüntü alan polis olay yerinden uzaklaşarak amirlerinin yanına gitti. Kısa süre sonra amirleri eşliğinde tekrar gelen polisler hukuksuzca görüntü almaya devam etmek istedi.

Bu sırada olayı fark eden gazeteci Mehmet Baransu da cep telefonu ile polisleri görüntülemeye başladı. Baransu'nun görüntü aldığını fark eden Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli bir amir üzerine doğru yürüyerek onlarca polisi Baransu'nun üzerine yürüttü. "Atın bu adamı buradan!" diye bağırdı. Baro Odası'na sığınan Baransu'yu zorla dışarı attırmak istedi.

Zaman'ın haberine göre, olaya tepki gösteren avukatlar ile polis arasında arbede çıktı. Polisleri Baransu'nun üzerine yürüterek Baro Odası'nı basmaya çalışan TEM'de görevli amir bir avukatı darp etti. Avukatın eline vurarak telefonunu da yere düşürdü. Bu saldırı üzerine avukatlarla polisler arasında ciddi bir itiş kakış yaşandı.

Yaklaşık yarım saat süren kargaşadan sonra polisin çekilmesi üzerine durum yatıştı.

 
<< Önceki Haber İstanbul Adliyesinde akıl sır ermeyen olaylar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER