İstanbul'da rekor artış!

Son yıllarda artan hırsızlık olayları vatandaşı canından bezdirdi. Açıklanan rakamlar ürkütücü boyutlara vardı.

İstanbul'da rekor artış!

İstanbul Eyüp'te önceki gün yaşanan hırsızlık olayının ardından esnaf ve vatandaşlar ellerinde satır ve palalarla hırsız avına çıktı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken bu yıl hırsızlık olaylarının yüzde 50 arttığını söyledi. Polisin hırsızlıklar karşısında yetersizliğinden yakınan Palandöken "Bu konuda güvenlik güçleri daha dikkatli davranmalı. Öte yandan bu suçların cezaları yetersiz. Caydırıcı olmadığı için önü alınamıyor. Esnafımız mal güvenliğini sağlamakta sıkıntı çekiyor. Şikayetler her geçen gün artıyor. Bu konuda kolluk kuvvetlerinin harekete geçmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'DA REKOR ARTIŞ
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün verilerine göre İstanbul'da 2014 yılının ilk 5 ayında 10 bin hırsızlık olayı gerçekleşti. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz artışı cezaların caydırıcı olmamasına bağladı. Hırsızlıkta gözle görülür bir artış olduğunun altını çizen Yılmaz "Zaman zaman emniyete bildiriyoruz fakat caydırıcılık yok. Bulsa da ürünü anında elinden çıkarmış oluyor. Merkezi mahalle olması fark etmiyor. Esnaflar artık korkudan erken kapatmak zorunda kalıyor. İstanbul ve Ankara'da hemen hemen bütün ilçelerden şikâyet alıyoruz. Kolluk kuvvetlerinin mahalle aralarında dikkatli olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

SADECE İSTANBUL DEĞİL
Hırsızlık olayları sadece İstanbul'da değil Anadolu şehirlerinde de esnafı bezdirmiş durumda. Denizli Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erol Tüzen'in artan hırsızlık olayları karşısındaki sözleri ise şöyle oldu: "Bazı günler çok sayıda iş yeri soyuluyor. Üyelerimizi ziyaret ettiğimizde en fazla şikayet konusu hırsızlık oluyor. Emniyet güçlerinin hırsızlık olayları ile ilgili çalışmaları var ama demek ki yetersiz kalıyor. Tedbirler arttırılmalı. Hırsızlar küçük esnafın canını fena yakıyor. Kent merkezinin en işlek caddeleri başta olmak üzere hemen her gün bakkal ya da büfeler soyuluyor" diye konuştu.

SİGORTA DA YOK
Esnafın hırsızlara karşı güvencelerinden sigorta konusunda da büyük sıkıntı yaşanıyor. Şirketler bina güvenliği olmadığı gerekçesiyle İstanbul ve Ankara’da birçok işyerini sigortalamıyor. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Faik Yılmaz  İstanbul ve Ankara'da bina güvenliği zayıf olduğu için sigorta yapılmadığını belirtirken  sigorta şirketleri de birçok binanın resmi şartlara uymadığını belirtti.

<< Önceki Haber İstanbul'da rekor artış! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER