İstanbul'da şiddetli yağış alarmı, uçuşlar iptal

Beklenen şiddetli yağış İstanbul'da başladı...

İstanbul'da şiddetli yağış alarmı, uçuşlar iptal

İstanbul'da meteorolojinin uyarısının ardından şiddetli yağmur başladı. Fırtına şeklinde yağan yağmur nedeniyle gökyüzü karanlığa gömüldü. Atatürk Havalimanı'nda uçuşlar iptal edildi. Meteoroloji oluşabilecek hortum ve sel için uyarılarda bulundu.Kent adeta gündüz vakti geceyi yaşadı. Fırtına sebebiyle Yenibosna'da bulunan Adli Tıp Kurumu'nun dev bayrağı da parçalandı. ÜSKÜDAR BİLDİĞİNİZ GİBİ İstanbul'da saat 16.00 sıralarında gökyüzünün karamasıyla şimşekler çaktı. Kısa bir süre sonra sağanak yağış etkili oldu. Yağışın en etkili olduğu yerlerden biri de Üsküdar sahiliydi. Yağmur nedeniyle sahil yolu nehre dönüştü. Dize kadar çıkan su döküldüğü yerde karayla denizin birleştiği görüntüsü verdi. Sahil yolunda hem yaya hem araç trafiği felç oldu. Araçlar suyun yüksekliğinden dolayı ilerlemekte güçlük çekti. Yayalar ise nehre dönen yolda karşıdan karşıya geçmek için zorlu mücadele verdi. Kimi arkadaşının elinde tutarak birbirine destek olurken kimi de akıntıya karşı güç bela direnerek karşıya geçti. Vatandaşlar yağmurdan korumak için kapalı alanlara saklandı. Bir grup genç ise yağmurdan korunmak için başlarına poşet geçirdi. 
Yaklaşık bir saat süren sağanak yağışın durmasının ardından hayat normale döndü. 
FIRTINA KOPTU, TV, ELEKTRİK, İNTERNET GİTTİ
Şiddetli yağışlardan İstanbul’da uydu yayınları da olumsuz etkilendi. İstanbul’un pek çok noktasında vatandaşlar televizyon yayınlarını izleyemiyor.  Ağaçları sökme derecesine getiren fırtına ve bir anda bastıran yağmur nedeniyle İstanbullular zor anlar yaşadı.  İstanbul’da elektrik kesintileri de yaşanırken internet bağlantılarında da sorun yaşanıyor. RİSKLERİN DEVAM ETMESİ BEKLENEN YERLER: 
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Tahminler Dairesi Başkanı Fatih Büyükkasapbaşı, etkili yağışın yarından itibaren İstanbul ve Marmara'yı terk etmesini beklediklerine karşın, yarın öğleden sonra Marmara'nın doğusunda Sakarya, Kocaeli, Yalova ve Bursa'nın kuzey kesimleri ile Batı Karadeniz'de yağış riskinin sürmesinin beklendiğine dikkatleri çekti. 





 
<< Önceki Haber İstanbul'da şiddetli yağış alarmı, uçuşlar iptal Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER