İstanbul'da yeni yolsuzluk operasyonu

İstanbul'da yeni bir yolsuzluk ve rüşvet operasyonu başlatıldı. Polisin savcının gözaltı kararlarını uygulamadığı iddia ediliyor

İstanbul'da yeni yolsuzluk operasyonu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan operasyon talimatının, kaynaklar tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanmadığı ifade ediliyor.

Soruşturmayı memur suçlarına bakan savcı İbrahim Baytekin'in yürüttüğü öğrenildi. Soruşturmanın itfaiye teşkilatı ağırlıklı olduğu, ihalede yolsuzluk suçlamasıyla İstanbul İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan'ın da şüpheliler arasında yer aldığı ileri sürüldü.

SAVCI'DAN BAŞSAVCILIK'A EMNİYET HAKKINDA YAZI

Memur suçlarına bakan savcı İbrahim Baytekin tarafından yürütüldüğü belirtilen soruşturmada operasyon emrinin dün sabah verildiği ortaya çıktı. Savcı Baytemir'in emniyetin talimatları yerine getirmediği için gereğinin yapılması amacıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı gönderdiği kaydedildi.

MAHKEME KARARI DAHA ÖNCE DE UYGULANMADI

İstanbul Emniyeti daha öncede savcı Muammer Akkaş'ın gözaltı talimatlarını ve mahkeme kararlarını yerine getirmemişti. Savcı Akkaş, mahkeme kararlarını yerine getirmeyen adli kolluk amirleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber İstanbul'da yeni yolsuzluk operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER