İşte bombalanan bölgeler - Foto

TSK'nın gece yarısı düzenlediği sınır ötesi operasyonda PKK'nın üst düzey yöneticilerinin bulunduğu Kandil ve Zap'taki ana karargahları vuruldu.

İşte bombalanan bölgeler - Foto

Türk Silahlu Kuvvetleri’nin Kuzey Irak'ta PKK kamplarına yönelik düzenlediği operasyonda Kandil ve Zap'ta bulunan ana karargâhlarının da hedef alındığı belirtildi.
İşte bombalanan bölgeler Karayılan ile sözde silahlı kanadının sorumlusu Dr. Behoz Erdal Kod adlı Feyman Hüseyin'in Avrupa ve Kuzey Irak içinde teröristlerle uydu telefon ve telsizle yaptığı görüşmelerden bulunduğu yerler tespit edildi. Tespitin ardından Diyarbakır'dan kalkan F-16 savaş uçakları verilen koordinatlara bomba yağdırdı. Bombardımanda Kandil Dağı ve Zap Kampı'nda teröristlerin kullandığı ana karargâhları yerle bir edildi. Türk savaş uçaklarının bombardımanı sırasında Kandil ve Zap'tan uçaksavarlarla karşılık verildiği öğrenilirken, teröristlerin kullandığı 8 uçaksavar bataryası imha edildi. Bombalamada teröristlerin dünya ile iletişim kurduğu ve internet yayınlarının yaptığı sığınaklarında hedef alındığı belirtildi. Hava operasyonunda terör örgütünün ağır kayıplar verdiği kaydedildi. KÜRT YETKİLİLER DOĞRULADI Bölgesel Kürt hükümetinin PKK'ya karşı oluşturduğu özel harekât biriminin sözcüsü Dr. Fuat Hüseyin, bombardımanı doğruladı. Hüseyin, bombalanan bölgelerle ilgili önümüzdeki saatlerde açıklama yapacağını söyledi. Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) internet sitesinde ise, Kandil bölgesinde birkaç köyün vurulduğu yer aldı. KYB internet sitesi, "Kandil bölgesindeki bilgi sahibi bir kaynağa" dayanarak verdiği haberde yerel saatte 02.00'de gerçekleşen operasyon sırasında Türk uçaklarının, “Kortek, Razia, Mardo ve Halatokan ile Kandil dağındaki diğer köyleri hedef aldığını, olayda bir kişinin öldüğünü, iki kişinin de yaralandığını iddia etti. Söz konusu köylerdeki halkın bölgeden kaçtığını ileri süren site, operasyonun saat 04.00'te durduğunu da kaydetti. Kandil Dağı'nın kuzey yamaçlarında kalan Çoman'ın Emniyet Müdürü de, gece boyunca Türk savaş uçaklarının sorti seslerini duyduklarını söyledi. Çukurca'dan da yoğun top atışları sesleri duyuldu. Bölgede havanın açık, sadece dağların yüksek kısımlarında kar bulunduğu belirtildi. DHA
<< Önceki Haber İşte bombalanan bölgeler - Foto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER