Kaçırılan uçağın pilotu o anları anlattı

Hava korsanı tarafından Kharkiv-İstanbul seferini yaparken kaçırılmak istenen uçağın pilotu İlyas Karagülle o anları anlattı.

Kaçırılan uçağın pilotu o anları anlattı

Geçtiğimiz günlerde Kharkov/İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait uçak, 2 F numaralı koltukta oturan Ukrayna asıllı bir kişi tarafından kaçırılmak istenmiş,  üzerinde bomba olduğunu söyleyen Ukrayna asıllı hava korsanı, uçağı Rusya'da Kış Olimpiyatları'nın yapıldığı Soçi şehrine indirmek istemişti. Ancak hava korsanı kokpite girememiş ve pilotlar "Soçi'ye gidiyoruz" diyerek uçağı Sabiha Gökçen Havalimanı'na indirmişti.

Kaçırılan uçağın pilotu İlyas Karagülle o anlarla ilgili konuştu. Karagülle şunları söyledi: "Bence bomba tehdidinden daha büyük bir tehdit vardı. Korsanın olduğu bir uçağın olimpiyatın olduğu yere indirilmesi daha tehlikelidir. Rusya'da daha önce yaşananları hatırladım ve basit bir baskında bile bir çok masum insanın öldüğünü düşündüğümde yolcuların kaza kurşununa kurban gideceğini düşündüm. O nedenle deniz üzerinden karanlıktan gelerek korsanın denizden karaya çıkıp Soçi'ye benzer şekilde indirilmesi gerektiğini düşündüm. Ben içeriyi karartmadım, aydınlık tutarak korsanın dışarıyı görmesini engellemeye çalıştım" 

DHA
<< Önceki Haber Kaçırılan uçağın pilotu o anları anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER