Kadıköy’de 17-25 Aralık eylemi

İstanbul Kadıköy’de toplanan vatandaşlar, özgür medyayı hedef alan 14 Aralık operasyonunu protesto etti.

Kadıköy’de 17-25 Aralık eylemi

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının yapıldığı 17 ve 25 Aralık’ın yıldönümünde saat 17.25’de bir araya gelen eylemciler, yolsuzluk operasyonunun kapatılmasına da tepki gösterdi. 

Cihan Sendikalar Konfederasyonu’nun (Cihan-Sen) İskele Meydanı’nda düzenlediği eyleme çok sayıda kişi katıldı. Turgut Özal, Adnan Menderes ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun da posterlerinin taşındığı eyleme katılanlar, ‘Özgür basın susturulamaz, ‘Vicdanlar sussa da zaman susmaz’, ‘Menfaat karşısında eğilmeyen yiğitlere selam olsun’ yazılı pankart açıp, slogan attı. 

Topluluk adına açıklama yapan Cihan-Sen Genel Başkanı Naci Haliloğlu, "Bu meydana vicdanlarımızın kabul etmediği nedenlerle geldik." dedi. Haliloğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Kimse bulunduğu makamı menfaat ve çıkarları için kullanamaz. Makamlar geçici, yapılanlar kalıcıdır. Ne acıdır ki bazılarının dile getirdiği, maalesef bizler imkânsızlıkların dürüstüymüşüz dediği günleri yaşıyoruz. Kamusal alanda ve sivil hayattaki baskı, zulüm, sürgünler ve insan hakları ihlalleri ülkemizin uluslararası toplumdaki görünümünü olumsuz etkilemektedir. AİHM önünde insan hakları konusunda Rusya’nın ardından ikinci sıradayız. Maalesef aleyhinde en çok ihlal kararı verilen ülke Türkiye’dir. Son bir yılda yapılan ihlallerle Avrupa liginde birinciliğe koşmaktayız." 

Bu milletin toplum olarak nice devlet ve medeniyet kurduğunu hatırlatan Haliloğlu, "Şimdi ise baskı, zulüm, şantaj ve yıldırmalarla korku imparatorluğu kurulmaktadır. Demokrasi ve hukukun canına okuyanlar, her türlü düşünceden korkan korku imparatorları, 17-25 Aralık’tan bu yana çalmaya alıştıklarını gördüğümüz demokrasi ve özgürlük hırsızları, sadece kendi sesini seven ve farklı seslere tahammül edemeyenler unutmayın, gelecek demokrat Türkiye’nindir. Gelecek özgür Türkiye’nindir, gelecek tek Türkiye’nindir." ifadelerini kullandı. 

17-25 Aralık’tan itibaren hukuki düzenlemeler adı altında hukuk katliamı yapıldığını kaydeden Haliloğlu, "Eğer hukuk birilerinin kölesi olmamışsa, hepimiz hukukun kölesi olmaya razıyız. Bugünün muktedirlerine sesleniyoruz. Yapılan yanlışlardan bir an önce dönün. Her alanda yapılan ihlallere son verin. Toplumu, ‘bizden ve bizden olmayan’ diye bölmekten vazgeçin." çağrısında bulundu.
<< Önceki Haber Kadıköy’de 17-25 Aralık eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER