'Kadın ve Adalet Zirvesi'nde Erdoğan'dan açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte, KADEM I. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'ne katıldı.

'Kadın ve Adalet Zirvesi'nde Erdoğan'dan açıklamalar

Zirvede bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadın sorunlarının hem ulusal hem uluslararası düzeyde, adalet kavramıyla birlikte ele alınmasını çok önemsediğini belirterek, 

"Zira modern dünyada insan ve insanlığı ilişkin konuların bir şekilde ele alındığını biliyoruz. Ama sorunlara karşı bütüncül, adil bir yaklaşım oluşturulamadığını üzülerek görüyoruz. Zihinlerin ve vicdanların adeta kompartımanlara, farklı farklı bölmelere ayrıldığı ilgi alanlarına yoğunlaşan kesimlerin, başka sorunlara, başka dünyalara duyarsız hale geldiği bir cağda yaşıyoruz. Çevre konusunda aşırı duyarlılık gösteren kesimlerin; silahlanma konusunda son derece duyarsız kaldıklarını görüyorsunuz. Belli ülkelerde en küçük bir demokrasi ihlalini yada insan hakları ihlalini çok büyük bir olay gibi gösterenlerin diğer ülkelerdeki çok daha büyük ihlallere, darbelere gözlerini kapattıklarını görüyorsunuz. Fok balıklarının avlanmasını küresel bir mesele haline getirenlerin, Filistin'de, Gazze'de, Suriye'de binlerce çocuğun, binlerce kadının katledilmesine en küçük bir tepki, en küçük bir duyarlılık göstermediklerini görüyorsunuz" dedi. 

"SAMİMİ DE OLAMAZSIN, ADİL DE OLAMAZSIN, İNANDIRICI HİÇ OLAMAZSIN"

"En ufak bir hassasiyetleri yok. Tek hassasiyetleri var, petrol. Dün bir misafirim vardı. Mısır'da oğlu 30 yaşındaki oğlunun sniperlarla vurulan bir anne. Bize oradaki atmosferi anlattı" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Dedi ki 'ben uluslararası mahkemede adalet arayabilir miyim?'. Çünkü 'kendi ülkemde dava açsam sonuç çok daha kötü olur' diyorlar. Bizim Gencebay'ımız var ya 'batsın bu dünya' diyor, Evet batsın bu dünya. Çünkü adalet yok. Eğer sorunlara bütüncül bir bakış açısıyla yaklaşılmıyorsa, eğer sorunlar arasında dahi ayrımcılık yapılıyorsa, orada adalet duygusundan söz edilemez. Adaletin devreye girmediği hiç bir mesele hakkaniyetli bir şekilde çözüme kavuşturulamaz. Kendin için demokrasiyi savunurken, başka ülkelerdeki ihlalleri görmezden gelirsen, samimi de olamazsın, adil de olamazsın, inandırıcı hiç olamazsın."

“KADIN İLE ERKEĞİ EŞİT DURUMA GETİREMEZSİNİZ ÇÜNKÜ FITRATA TERS”

Zirvede yaptığı konuşmada kadın erkek eşitliği konusuna değinen Erdoğan, “Kadın erkek eşitliği diyorlar. Erkek erkeğe eşitlik doğru olandır. Kadın kadına eşitlik doğru olandır. Kadının adalet karşısındaki eşitliği aslolandır. Mağdur olanın mağdur eden seviyesine çıkartılmasıdır eşitlik. Kadınları ihtiyacı olan eşitlikten ziyade eşdeğer olabilmek yani adalettir. Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz çünkü o fıtrata terstir. Çünkü fıtratları farklıdır. Örneğin iş hayatına hamile bir kadını erkek ile aynı şartlara tabi tutamazsınız. Çocuğunu emzirmek zorunda olan bir anneyi bu tür yükümlülükleri olmayan bir erkek ile eşit konuma getiremezsiniz. Kadınların erkeklerin yaptığı her işte çalıştıramazsınız komünist rejimlerde geçmişte olduğu gibi. Eline verin kazma küreği çalışsın. Onun narin yapısına ters düşer. Anadolu’da da bu yapılmadı mı. Sırtına yüklediler küfeleri o analarımız neler çekti. Kamburları çıktı. Hala böyle mi devam etsin bu iş. Erkek de kahvede pişpirik oynasın, zar atsın. İşte onun için eşitlikten ziyade eşdeğer kavramını yani adalet kavramını bu meselede en önemli kriter olarak görmek zorundayız” diye konuştu.

AJANSLAR
<< Önceki Haber 'Kadın ve Adalet Zirvesi'nde Erdoğan'dan açıklamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER