Kamu görevlileri için yola çıktılar

Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan kamu görevlilerinin teslim alınması için oluşturulan heyet yola çıktı.

Kamu görevlileri için yola çıktılar

Terör örgütü PKK tarafından değişik tarihlerde Diyarbakır, Van, Muş, Bingöl ve Şırnak'tan kaçırılan kamu görevlilerinin teslim alınması için oluşturulan heyet, Habur/İbrahim Halil Sınır Kapısı'ndaki pasaport işlemlerinin ardından Irak'ın kuzeyine giriş yaptı.
        
MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Genel Başkan Yardımcısı  Selahattin Çoban, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Diyarbakır Şube Başkanı  Raci Bilici, BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt ve Bitlis Milletvekili Hüsamettin  Zenderlioğlu'dan oluşan 6 kişilik heyeti İbrahim Halil Sınır Kapısı'nda BDP Erbil Temsilcisi Cemal Coşkun karşıladı.
         
Sebahat Tuncel heyette yok
         
Dün açıklanan heyette ismi bulunan Sebahat Tuncel yurt dışına çıkma  yasağı nedeniyle Silopi'ye kadar heyete eşlik etti, ancak Irak'a geçiş yapmadı. Heyeti Habur/Halil İbrahim Sınır Kapısı'nda karşılayan BDP Erbil Temsilcisi Cemal Coşkun, Tuncel'in, herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için  gelmediğini belirtti.
         
Coşkun, ''Sayın milletvekilimizin daha önceden yurt dışına çıkış yasağı var. Bu nedenle, herhangi bir sıkıntının yaşanmaması için gelmedi'' dedi.
<< Önceki Haber Kamu görevlileri için yola çıktılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER