Kanaat önderinden Başbakan'a tepki var!

Kanaat önderi İlyas Çalışkan, Başbakan Erdoğan'a ve sözlerine tepki gösterdi..

Kanaat önderi İlyas Çalışkan'dan Başbakan'a tepki var!

Başbakan ve hükümetin en tepesindeki isimlerin son zamanlarda kullandıkları ayrıştırıcı üslup, toplumun tüm kesimleri tarafından üzüntüyle karşılanıyor. Adana'nın önde gelen kanaat önderlerinden biri olan İlyas Çalışkan da, muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi ve hizmet hareketine yönelik ağır ithamlar için, 'Bu sözler, bırakın bir alimi ehli küfür için bile kullanılamaz.' dedi. "Biz hak için bir şey savunuyoruz." diyen Çalışkan, "Bir şey savunduğumuz için hemen şucu veya bucu oluyoruz yani. Hak adına konuşmamız bile engelleniyor yani. Doğru bildiğimizi bile konuşamaz hale getirdiler bizi." şeklinde sitem etti.

Hakaretlerin, iftiraların dozu her geçen gün artıyor. Başbakan Erdoğan miting meydanlarında hedefine Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketini koyup, ağza alınmayacak sözler sarf ediyor. 

Söylemler vicdan ehli herkesin kalbini yaralıyor. Onlardan biri olan, Adana'nın tanınmış isimlerinden İlyas Çalışkan da, "Çok üzülüyoruz. Özellikle müslüman olduğunu söyleyen bir iktidarın, bir hükümetin diğer bir müslüman cemaat hakkında kafire bile söylenmeyecek lafları söylemesi bizi çok yıpratıyor, üzüyor. Biz böyle şeyler duyunca şaşırıyoruz ya. Üzülüyoruz çok. Çünkü biz hocamızı esastan bir İslami ilim alimi olarak biliyoruz. Öyle dinledik. Öyle büyüdük yani. Öyle gördük." ifadeleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

Çalışkan, bu tür hakaretlere Müslümanların darbe dönemlerinde bile maruz kalmadığını ifade edip, "Diğer hükümetlerde de mağdur olmuşlar. Zaten mağdurlardı önceden de mağdur olmuşlar değişen bir şey yok. Ama şimdi inandığınız, güvendiğiniz insanların bunları yapması sizi daha çok kırıyor. Daha çok rencide ediyor." diye konuştu..

Hiçbir maddi beklentisi olmayan eğitim gönüllülerinin ve bu davaya gönül vermiş milyonlarca insanın karalanmaya çalışıldığına dikkat çeken Çalışkan, "Bizim anladığımız hedef şaşırtma yani. Kendilerine yönelen hedefleri taktik olarak o tarafa yöneltmeye çalışıyor. Ama asıl derdi asıl kavgası nedir inanın biz de şimdi bir saat önce de konuştuk arkadaşlarla hala çözmüş değiliz." deyip, yapılanları hedef şaşırtma olarak nitelendirdi..

Daha önce kahraman ilan edilen binlerce polis ve savcının sürüldüğüne işaret eden Çalışkan, doğruyu savunmanın da suç ilan edildiğini vurgulayıp, "Daha önceden kahraman olmuş insanlar oraya buraya sürülüyor şimdi. Daha önceden bu aynı adamlar kahramandı. Biz gördük takip ettik. Sevdik bu insanları ama operasyon bu tarafa dönünce kendi tarafına dönünce iş değişiyor." ifadelerini kullandı.

"Biz hak için bir şey savunuyoruz. Bir şey savunduğumuz için hemen şucu veya bucu oluyoruz yani. Hak adına konuşmamız bile engelleniyor yani. Doğru bildiğimizi bile konuşamaz hale getirdiler bizi." diyen Çalışkan, ortada belge ve delil yokken cemaatin suçlu ilan edilmesine de anlam veremediğini şu sözlerle anlattı: 

"Kendinin bile en yakın adamları bu cemaatin işi değildir diyor. Hala cemaat cemaat diyorlar. Çözemiyoruz. Değil diyor cemaat de kabul etmiyor. Ben öyle görüyorum. Cemaat de bizim işimiz değil diyor. Cemaati bilenler de bu cemaatin işi değil diyor. Ama hala cemaate operasyon yapacağım deyince biz dehşetle bakıyoruz. Karşılıyoruz yani. İnşallah hak gözlerini açar."

<< Önceki Haber Kanaat önderinden Başbakan'a tepki var! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER