Kapatma davası açan isimle ittifak mı?

Yargıtay'da Ergenekon ve Balyoz için Abdurrahman Yalçınkaya ittifakı mı?

Kapatma davası açan isimle ittifak mı?

Yargıtay’ı düzenleyen teklif yasalaşırsa AK Parti'ye kapatma davası açan Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya gibi eski HSYK'nın seçtiği üyeler Ergenekon davasının temyizine katılabilecek.

AK Parti, Meclis'e sunduğu teklifinde Yargıtay Kanunu'nda değişiklik yapıyor. İddiaya göre, Yargıtay'a referandumun ardından seçilen üyelerin önünü kesmek için yeni bir düzenleme yapılıyor. Buna göre Yargıtay Ceza ve Hukuk Genel Kurulları'nın yapısı yeniden düzenlenecek. Genel kurula katılım için kıdem şartı ya da yeni üyelerin sadece hukuk dairelerinde görevlendirilmesi planlanıyor.

TEMYİZDE SABİT ÜYE OLACAKLAR

AK Parti'nin bu değişikliği hayata geçerse Ergenekon davasının temyiz incelemesinde yeni seçilen üyelerin hiçbiri görev alamayacak. AK Parti'ye kapatma davasını açan Yargıtay Cumhuriyet eski Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya ile Erzincan'daki Ergenekon davasında müdahale ettiği ileri sürülen ve 'onama mı bozma mı' şeklindeki ses kaydıyla gündeme gelen Hamdi Yaver Aktan ile Ergenekon hakim ve savcılarını görevden alma girişiminde bulunan Ali Suat Ertosun gibi eski HSYK'nın seçtiği üyeler daire başkanlığına seçilebilecek.

Bugün gazetesinin haberine göre, eski HSYK tarafından seçilen kıdemli üyelerin daire başkanı, AYM üyeliğine seçilme şansları da artıyor. Bu üyeler temyiz incelemelerine kıdem şartıyla genel kurullarda sabit olarak görev alacak ve yeniden yargılama olması durumunda Yargıtay tarafından onanan Balyoz davası ile gerekçeli kararının yazımı devam eden Ergenekon davasının temyiz incelemesinde karar verecek.

<< Önceki Haber Kapatma davası açan isimle ittifak mı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER