Kara propagandayı ilk başlatan ilginç isim!

Hükümete yakın medya kuruluşları ile AK Parti’ye yakın internet ve sosyal medyadaki timler, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin telefon konuşmalarının yer aldığı illegal kayıtları manşetlerine ve Twitter kampanyalarına taşıyarak yeni bir skandala imza attı.

Kara propagandayı ilk başlatan ilginç isim!

Twitter’da @esatce, @WUattack gibi sosyal medya tetikçileri ile Yeni Akit Gazetesi’nin manşetinde kirli bir kampanya yürütüldü. Kayıtlarda Hocaefendi ile konuşan isimlerin, işadamları Mustafa Koç, Ali Sabancı, Turgay Ciner’e ilişkin değerlendirmeleri paylaşılıyor. Ayrıca yapılan telefon görüşmelerinin “Kasım 2013 FG Turgay Ciner ve Ali Sabancı’ya Talimat”, “Aralık 2013 FG Bank Asya Talimatı/ BDDK’da adamlarımız var” ve “FG Thy Para Çekmesi” başlıkları ile kaydedilmesinden dinlemenin 3 ay öncesine dayandığı anlaşılıyor. İllegal yöntemlerle kaydedilen ses dosyalarından ortaya çıkan sonuç ise Hocaefendi’nin uzun bir süredir telekulak çetesi tarafından dinlendiğini gösteriyor.  

Zaman'da yer alan habere göre, Hocaefendi’ye ait telefon görüşme kayıtları, ilk olarak üç ses kaydı https://soundcloud.com/ahmerdemir999 adlı kullanıcı koduyla yayınlandı. Daha sonra da bu kayıtlar Twitter’dan yaygınlaştırılmaya başlandı. Twitter’da yaygınlaştırma işi ise @esatce, @WUattack, @gizliarsiv, @akkulis gibi hesaplardan yapıldı. Bu hesapların daha önce Süleyman Soylu tarafından yönetilen AKP sosyal medya ekibinden oldukları ileri sürülmüştü. Bir başka ayrıntı ise Twitter’da @WUattack isimli kullanıcının dördüncü  ses kaydını  https://soundcloud.com/wuattack adresine ekleyerek duyurması oldu. İlk üç kaydın http://soundcloud.com sitesine 7 Ocak 2014 tarihinde yani internet ve sosyal medyada kampanyaya çevrilmesinden günlerce önce yüklendiği anlaşılıyor. İllegal yöntemlerle elde edildiği görünen ses kaydı, söz konusu internet sitesine yüklenmesinden 6 gün sonra @esatce, @WUattack, @akkulis, @Bey_Efendi gibi twitter hesaplarından 21.00’den itibaren paylaşılmaya başlandı.

Örneğin @Bey_Efendi isimli Twitter hesabının “Ooooooooo.... Cemaat Holding Patronu Fethullah Gülen’in ses kayıtları. http://t.co/VZGYEpgbVq” 20.53’teki mesajıyla paylaştığı görülüyor. Bir dakika sonra “Fethullah Gülen bitmiştir http://t.co/VZGYEpgbVq” şeklinde iki farklı tweet atıyor. Atılan iki tweet’in arkasında manipülatif tweet’leri ile tanınan AK Kulis, Wake Up Attack gibi isimlerle AK Parti yandaşı kampanyalara imza atan ve sosyal medyada Esat Burak Uzundere olarak deşifre olan @esatce isimli hesap, 7 dakika sonra “BOMBA oo fetullah gülen’in ses kayıtları düşmüş. 1- habertürk, hizmet’in kurumudur; aleyhte bir şey yayınlanmaz. http://t.co/KuRmC3wKd0” şeklinde tweet attığı görülüyor.

Daha sonra @esatce isimli hesaptan iki mesaj daha atılıyor. Uzmanlar bu tür dinlemelerin ancak istihbarat kurumlarınca gerçekleştirilebileceğine işaret ederek, hiçbir suç unsuru bulunmayan, Anayasa ve yasalara aykırı olarak yapılan; özel hayatın gizliliğini ihlal eden kayıtların kimler tarafından yapıldığının tespit edilerek ortaya çıkarılması gerektiğine dikkat çekiyor.
<< Önceki Haber Kara propagandayı ilk başlatan ilginç isim! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER