Karaca'nın avukatı Fikret Duran:Soruşturma dizi sektörünü bitirir

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın avukatı Fikret Duran, gözaltına alınanlara diziden sorular sorulduğunu açıkladı. Avukat Fikret Duran, ayrıca Hidayet Karaca'nın ifadesinin ise yarın alınacağını bildirdi.

Karaca'nın avukatı Fikret Duran:Soruşturma dizi sektörünü bitirir

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın avukatı Fikret Duran, gözaltına alınanlara diziden sorular sorulduğunu açıkladı. Duran soruşturmayla ilgili somut bir delil ve bilgi olmadığını söyledi.

İşte avukat Fikret Duran'ın açıklaması:

İfadeler alınmaya başlandı şu anda 5. kişinin ifadesi alındı. Samanyolu çalışanlarının ifadesi alındı. Daha önce de söylediğimiz gibi somut bir şey yok. Samanyolu'nda yayınlanan iki dizi bölümleri üzerinden soru soruluyor. Bir taraftan da Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Bamteli sohbeti soruluyor. Belki oradan bir takım birşeyler çıkartılmaya çalışılıyor. Onun dışında somut bir delil bilgi yok. Hidayet Karaca'nın ifadesi yarın alınacak.

Bu soruşturma dizi sektörünü bitirecek bir soruşturmadır. Dizide geçen konuşmalar suç gibi sunuluyor. İnsanlar suçlanıyor senaryo üzerinden. Şayet buradan hareket edersek çok popüler dizilerde senaryo, çeteler var. Buradan hareket ederseniz senaryoyu yazan, oynayan, yapımcılar ve kanalların hepsine örgüt kapsamında soruşturma açabilirsiniz. Medyanın geleceği adına da çok büyük risk taşıyan bir soruşturmadır. Hukuki dayanaktan yoksundur.

Toplamda Cumhuriyet savcısı 35 kişi için gözaltı kararı olduğu açıkladı. Ancak bizim dosyada 15 kişinin ismi geçiyor. Emniyet mensuplarının olduğunu görüyoruz. Bizim dosyada emniyet mensupları yok.

SAMANYOLU YAYIN GRUBU BAŞKANI HİDAYET KARACA'NIN İFADESİ YARIN ALINACAK

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın Avukatı Fikret Duran, '14 Aralık operasyonu' kapsamında gözaltına alınanlardan şuana kadar 5 kişinin ifadesinin alındığını, Karaca'nın ifadesinin ise yarın alınacağını bildirdi.

Samanyolu TV'de yayınlanan 'Sungurlar' ve 'Tek Türkiye' dizilerinin senarist, yönetmen ve yapımcısının da gözaltına alınmasıyla ilgili konuşan Duran, "Bu operasyon, medya dünyasını ifade özgürlüğünü tehdit eden yok etmeyi amaçlayan bir soruşturmadır. Demek ki değerli büyüklerimiz tüm dizilerde kendilerinin övülmesini, alkışlanmasını arzuluyorlar. Bu gerçekleşmeyince de baskı uygulama yoluna gidiyorlar."

"Daha önce de söyledikleri gibi somut birşey yok." diyen Fikret Duran, "Hiç bir suç unsuru yok. Hareket noktaları, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin bir takım söylemlerinin, senaryoya hayalen yansıdığı bir kurgu var. Yani aslında bir kurgu soruşturması bu. Kes yapıştırlarla ordan al oraya koylarla bir soruşturma oluşturulmaya çalışılmış. Hidayet Karaca bir televizyon yöneticisi hangisi dizinin nasıl yapıldığı senaryonun nasıl oluşturulduğunu bir yayın grup başkanının bilebileceği bir şey değildir." ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Karaca'nın avukatı Fikret Duran:Soruşturma dizi sektörünü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER