Karadayı'nın bu hafta savunma yapacağı iddia edildi!

28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın yargılandığı davada Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı bu hafta savunmasını yapacak.

Karadayı'nın bu hafta savunma yapacağı iddia edildi!

 28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan yargılanmalarına yarın, saat 10.00'da devam edilecek.

Dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın avukatı Erol Aras, müvekkilinin sağlık durumunda çok ani bir değişim olmazsa savunma yapmak üzere bu hafta mahkemeye geleceğini bildirdi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki 45. duruşmada, sanıklar, savunmalarını yapmaya devam edecek. Duruşmalarda şimdiye kadar, savunmasını yapanların isimleri şöyle:

"Eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, emekli orgeneraller Çevik Bir, Çetin Doğan, Aslan Güner, Orhan Yöney, Şükrü Sarıışık, Fevzi Türkeri, Ahmet Çörekçi ve Hikmet Köksal, emekli Oramiral Hayri Bülent Alpkaya, emekli koramiraller Altaç Atılan ve Aydan Erol, emekli Korgeneral ve MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, emekli korgeneraller Vural Avar, Çetin Saner, Köksal Karabay, Hakkı Kılınç, Metin Yavuz Yalçın, Mustafa Bıyık ve Tevfik Özkılıç, emekli Tümamiral Mustafa Özbey, emekli tümgeneraller Erol Özkasnak, Kenan Deniz,  Fuat Büyükcivelek, Ersin Yılmaz, Mehmet Başpınar, Çetin Dizdar, Ayhan Cansevgisi, Şevket Turan ve Ünal Akbulut, emekli tuğgeneraller İdris Koralp, Ünal Akbulut, Metin Yaşar Yükselen ve Refik Zeytinci, emekli Tuğamiral İsmail Ruhsar Sümer, emekli albaylar Hüsnü Dağ, Ruşen Bozkurt, Oğuz Kalelioğlu, İbrahim Selman Yazıcı, Serdar Çelebi, Orhan Nalcıoğlu, İsrafil Aydın ve Cengiz Çetinkaya, emekli Yüzbaşı Mustafa Babacan"

Karadayı'nın avukatı Aras, müvekkilinin yarınki duruşmada hazır olamayacağını belirterek,  "Müvekkilimin sağlık durumunda çok ani bir değişim olmazsa savunma yapmak üzere bu hafta mahkemeye gelecek. 11-12 Aralık'ta çok büyük bir ihtimalle savunmasını yapacak" dedi.

Tutukluluk halinin devamı kararı

Tutukluluk incelemesi yapan mahkeme, sanıklar emekli orgeneraller Çevik Bir ve Çetin Doğan, emekli tümgeneraller Erol Özkasnak ve Kenan Deniz ile emekli Tuğgeneral İdris Koralp'in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Savunmasını tamamlayan bazı sanıkların duruşmalardan vareste tutulmasına karar veren mahkeme, 28 Şubat Davası'na ilişkin Twitter'dan paylaşımlarda bulunan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ve bazı haberlerle ilgili gazeteler hakkında, gereğinin yapılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasına karar verdi.

Mahkeme, müşteki Tamer Tatar'ın soruşturma dosyasına delil olarak sunduğu CD'nin akıbetinin, Genelkurmay Başkanlığınca yürütülen soruşturmanın sonuçlanmasının ardından değerlendirilmesini kararlaştırdı.
<< Önceki Haber Karadayı'nın bu hafta savunma yapacağı iddia edildi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER