Kartını almak isterken ortaya çıktı!

Binlerce insanı dolandırılmaktan kurtardı...

Kartını almak isterken ortaya çıktı!

 Bursa'da, özel bir bankanın ATM'sine dolandırıcılar tarafından yerleştirilen düzenek, para çektikten sonra kartını alan vatandaşın elinde kaldı.  Son zamanlarda bankalarda yaşanan dolandırıcılık ve bilgi hırsızlıklarına bir yenisi daha Bursa'da eklendi. Yıldırım İlçesi İhtisas Kavşağı'nda bulunan özel bir bankaya ait ATM'ye yerleştirilen düzenek, vatandaşın dikkati sayesinde tespit edildi. ATM'den para çeken Şaban Mataoğlu, kartını almak isterken, düzenek ile kart elinde kaldı. Durumu anlamayan Matoğlu'nun imdadına çevredeki banka müşterileri yetişti. Şahıstan kartını kullanmamasını isteyen vatandaşlar, dolandırıcılık için ATM'ye düzenek kurulduğunu belirtti.Vatandaşlar daha sonra polisi arayarak olayı bildirdi.  

 "BU OLAYLA İLK KEZ KARŞILAŞTIM"

Böyle bir olayla ilk kez karşılaştığını belirten Şaban Mataoğlu, "Bankamatiğe çip takmışlar, farkına varmadım. Bankadan para çektim. Kartımı çıkarırken kartla birlikte düzenekte çıktı. Burada bulunan bazı arkadaşlar ise beni; 'kartı kullanma düzenek kurulmuş' diye uyardı. Bizde polise haber verdik. Benim bilgilerim de çipe geçmiş. Bizde bekliyoruz. Kartlarımı bankayı arayıp iptal ettirdim ama hesabımı iptal etmedim. Buradan çıkacak neticeye göre hesabımı da iptal edeceğiz." dedi.

Kart hesabında yalnızca 150 lira para kaldığını bildiren Mataoğlu, "Ama ben devamlı hesabıma para çekip yatırıyorum. Maaşımı aldığımda hesabım tehlikeye girecek." şeklinde konuştu.

Hesabına para yatırmak için ATM önünde sıra bekleyen İlhan Demir ise düzeneği son anda fark ettiklerini ifade etti.  

Demir, "Arkadaş buradan para çekiyordu, parayı alıp kartı alınca elinde bu çip kaldı. Bizde bunun düzenek olduğunu anlayınca polise haber verdik. Kartla birlikte bu takılan düzenek arkadaşın elinde kaldı. İçinde okuyucu gibi bir şey var." diye konuştu. 

Vatandaşların haber vermesi üzerine bankamatik önüne gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, bankamatiğe takılı olan düzenek ile birlikte bankamatik okuma kartlarını sökerek incelenmek üzere emniyete götürdü. 

 Vatandaşlardan bu tür olaylara karşı duyarlı olmalarını isteyen emniyet birimleri, gördükleri her hangi bir anormallikte kendilerinin aranmasını istedi. 
<< Önceki Haber Kartını almak isterken ortaya çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER