Kiracılar aman dikkat sizin de başınıza gelebilir!

Elektrik aboneliğini iptal ettirmeyen kiracıya icra şoku!

Kiracılar aman dikkat sizin de başınıza gelebilir!

19 yıl önce İstanbul’dan İzmir’e taşınan Buket S. kiracısı olduğu evden taşınırken elektrik aboneliğini kapattırmayı unutunca aynı eve kendisinden sonra gelen kiracılar yeni bir abonelik açtırmadı. Son kiracı ise elektrik faturalarını ödemeden gitti. 6 Bin TL’lik elektrik borcu 19 yıl önce evin elektrik aboneliğini alan kiracı Buket S.’ye kaldı.
 
Unutkanlık İcra Getirdi
 
Kiracıların korkulu rüyası haline gelen elektrik,su ve doğalgaz aboneliği kiracıların başına yine dert oldu. 94 yılında İstanbul’da kiracısı olduğu evin elektrik aboneliğini alan Buket S. İzmir’e taşınmaya karar verdi. Elektrik borcunun tamamını ödeyen kiracı aboneliğin iptalini unutunca tam 19 yıl sonra 6 Bin TL gibi bir borçla karşı karşıya kaldı. Şikayetçi yaşadıklarını  şöyle anlattı:
 
“19 yıl önce de kiracı olarak kaldığımız evden İzmir’e taşınırken kiracı olduğumuz evin elektrik faturalarının hepsini ödedik fakat aboneliği sonlandırmayı unutmuşuz. Abonelik üstümüze kalmış ve bu süreçte o evde ikamet edenler elektriği ödemişler. Fakat 2011 yılından beri elektrik ödenmemiş. Borç faizi ile birlikte 6 Bin TL olmuş. İcra gelince şok olduk. Merak ettiğim şey 3 ay fatura ödenmezse neden o elektrik kesilmiyor ve bize haber verilmiyor neden 2.5 sene bekleniyor borç biriksin diye mi? Erken bilgilendirme yapılsa idi borç birikmeden ödenebilirdi. Erken bilgilendirilmediğimiz için elektrik şirketi suçludur. Kiracılar aman dikkat evden taşınırken elektrik aboneliğinizi iptal ettirin.”
 
Önce Borcu Ödeyin Sonra Aboneliği Kapattırın!
 
Uzmanları, “Kiracısı olduğunuz evden taşınırken elektrik,su ve doğalgaz aboneliğinizi iptal ettirmeyi unutmayın. Kiracılar taşınırken önce elektrik borcunu ödemesi daha sonra ise aboneliği iptal ettirmesi sonra da eve eni taşınacak abonenin abonelik başvuru yapması gerekiyor. Yargıtay daha önce verdiği karar ile ev sahibinin, elektriğe abone olan kiracısının borcundan sorumlu tutulamayacağına karar verdi” şeklinde uyardılar.

 
<< Önceki Haber Kiracılar aman dikkat sizin de başınıza gelebilir! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER