Kış geri geliyor!

Kar yağacak olan iller içinde İstanbul da dahil. İşte 5 günlük hava durumu tahminleri

Kış geri geliyor!

Yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre: Ülkemizin büyük bir bölümünde görülmesi beklenen yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun kuzey kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Çanakkale, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri (Ayvalık, Edremit, Burhaniye), Antalya ile Isparta'nın Sütçüler; Burdur'un Ağlasun, Çeltikçi, Bucak ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) ve yer yer şiddetli (76-100 kg/metrekare) olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.


HAVA SICAKLIĞI: Trakya'da 4 ila 6 derece olmak üzere, yurdun kuzeybatı kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu (poyraz), Kıyı Ege, Çanakkale, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri ve Antalya çevrelerinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; İzmir, Aydın, Manisa, Çanakkale, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri (Ayvalık, Edremit, Burhaniye), Antalya ile Isparta'nın Sütçüler; Burdur'un Ağlasun, Çeltikçi, Bucak ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) ve yer yer şiddetli (76-100 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani su baskını, sel, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksama vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR ve BACA GAZI ZEHİRLENMELERİ UYARISI: Rüzgarın Ege kıyıları ile Antalya çevreleri başta olmak üzere batı bölgelerde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü ve artan sıcaklık nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. 
<< Önceki Haber Kış geri geliyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER