Kobani eylemlerinde bulunan cephane şok etti

Şanlıurfa’da yol kapatan göstericilere müdahale eden jandarma, göstericilerin sığındığı eski belediye binasına operasyon yaptı. Buradaki aramada 18 adet el bombasının yanı sıra yüklü miktarda cephane ele geçirildi.

Kobani eylemlerinde bulunan cephane şok etti

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Onbirnisan beldesinde Kobani bahanesiyle yol kapatan göstericilere jandarma müdahale etti. 

40-50 kişi olduğu belirtilen şahıslara yönelik müdahale sonrası dağılan grubun içerisinde 8-10 kişi, Onbirnisan Belediyesi Eski Belediye Başkanlığı binasına sığındı. Jandarma, şüphe üzerine Suruç Cumhuriyet Başsavcılığı'nın arama kararı ile binaya operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda yüklü miktarda cephane ele geçirildi. 

Valilikten yapılan açıklamada, "Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'nca 1 Aralık 2014 tarihinde Suruç ilçesi Onbirnisan Mahallesi'nde bulunan mobese direğine zarar veren ve yolu kapatan 40-50 kişilik yüzleri maskeli gruba müdahale edilmiş, içinden 8-10 kişinin eski Onbirnisan Belediye Başkanlığı binasına kaçtığı görülmüştür. Bunun üzerine Suruç Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan arama kararına istinaden belediye binasında arama yapılmıştır.” denildi. Yapılan aramada patlayıcı maddeler, uzun namlulu silahlar, mermi ve bomba yapımında kullanılmak üzere temin edilen yüklü miktarda malzeme ele geçirildi. Açıklamada ele geçirilen cephane ile ilgili şu bilgilere yer verildi: "18 adet el bombası, 2 kaleşnikof piyade tüfeği, bir yarı otomatik av tüfeği, bir şarjör, 25 adet 7.62 minimetre çapında fişek,170 büyük boy pil, 180 kalem pil, 5 cep telefonu, bir el kamerası, bir fotoğraf makinası, bir el dürbünü, 207 takım kamuflaj elbise, 31 çift mekap spor ayakkabı, 27 9 minimetre çapında tabanca fişeği, 8 el yapımı patlayıcı madde (EYP) yapımında kullanılan elektrik devresi ve bu düzenek için kullanılmak üzere iki metre kablo ele geçirilmiştir."

Binaya sığınan şüpheliler için adli soruşturma başlatıldı.




CİHAN
<< Önceki Haber Kobani eylemlerinde bulunan cephane şok etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER