Köylüler su sevincini böyle yaşadı

Adıyaman Merkez Toptepe köyü halkı, kendi imkanları ile açtıkları sondaj kuyusundan fışkıran su ile adeta bayram yaptı.

Köylüler su sevincini böyle yaşadı

Köylüler su sevincini AK Partili milletvekilleriyle beraber yaşadı. Köy Muhtarı Halit Usul, tarlalarını sulamakta büyük sıkıntı çektiklerini ve kamu kapılarını aşındırmalarına rağmen bir çözüm bulamadıklarını söyledi. Köylüler açılan kuyudan su çıkmasını yemek ziyafeti ile kutlayarak, artık tarlalarını rahatça sulayabileceklerini söyledi. Uzun yıllar su sıkıntısı yaşadıklarını söyleyen Muhtar Usul, 1994 yılında kendi imkânlarıyla açtıkları kuyunun kuruduğunu bundan dolayı da sıkıntı çektiklerini kaydetti.
Usul, "Özel İdarenin imkânlarıyla sondaj çalışmalarının yeniden yapılarak köyümüz bir kez daha suya kavuştu. Şimdi yaklaşık olarak saniyede 15 litre su çıkıyor. Böylelikle su sıkıntımız bitmiş oldu."dedi.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy, Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında suya kavuşan Toptepe köyünde vatandaşların sevincine ortak oldu. Gürsoy, fışkıran sudan içerek, köylülere hayırlı olsun dileğinde bulundu. Gürsoy, KÖYDES kapsamında susuz köy ve mezralarda çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, "Vatandaşlarımızın sevincini görmek ve yaşamak bizleri fevkalade mutlu etti. Bu yıl ilimize ayrılmış olan kaynak ile çalışmalarımıza devam edeceğiz."şeklinde konuştu. AK Partili Faruk Ünsal da köylülerin su sevincine ortak olduklarını, kaydederek, "Her köye, suyu, okulu ve yolu götürmek için seferber olduk." dedi.
<< Önceki Haber Köylüler su sevincini böyle yaşadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER