Kardeşlerin buluşması göz yaşarttı

Afyon'da 1.5 yıl önce kaybettiği özürlü kız kardeşini Konya Numune Hastanesi'nde bulan Şerife Gökçe, kardeşine sarılarak uzun süre ağladı.

Kardeşlerin buluşması göz yaşarttı

Afyon'da annesi Solmaz Gökçe(70) ve ablası Şerife Gökçe(30) ile bahçede çalışırken asfalta çıkan ve bir kamyoncu tarafından kaçırılan zihinsel özürlü Hasibe Gökçe(28), 1.5 yıldan beri kayıptı. Babası vefat eden Hasibe Gökçe'nin annesi ise kızının kaybolması üzerine felç geçirdi. Kız kardeşine kendisinin bakması gerektiğini belirten abla Şerife Gökçe, bu nedenle hiç evlenmediğini dile getirdi. Kardeşinin kaybolması karşısında çok üzüldüğünü ve kaybolmasından da kendisini sorumlu tutuğunu belirten Şerife Gökçe, birçok ilde kardeşini aradığını söyledi. Ancak bir türlü kardeşinin izine rastlayamadığını belirten Gökçe, son olarak Konya'ya kardeşinin bulunması için polis ekiplerine başvurduğunu ifade etti. Polisler, hastanede yatan zihinsel özürlü kızın tariflere uyduğunu söylemesi üzerine, birlikte Konya Numune Hastanesi'ne gittiler. Gökçe, ekipler tarafından Konya Numune Hastanesi'ne götürüldü. Abla Gökçe, kız kardeşi Hasibe'yi Psikiyatri Servisi'nde görünce sarılarak uzun süre ağladı. Kardeşini görünce mutluluktan ağladığını belirten Şerife Gökçe, şunları söyledi: ''1.5 yıldır aradığım kız kardeşimi buldum. Bugün benim en mutlu günüm. Anneme kardeşimi bulacağıma dair söz vermiştim. Bana her gün 'kardeşini buldun mu?' diye soruyordu. Anneme kardeşimi göstereceğim. Anne kızını sana getirdim' diyeceğim."
Kız kardeşini bulduğunda kalçasındaki izden tanıdığını belirten Şerife Gökçe, "Kardeşimi, hastaneye geldiğimde tanıyamadım. Afyonkarahisar'ın Çay ilçesindeki evimizde Hasibe 2 yaşındayken düşme sonucu kalıcı bir rahatsızlık yaşadı. İlk aklıma gelen kalçasında, geçirdiği kazadan kalan iz oldu. Ayrıca dişinde de ufak bir kırık vardı. Baktığımda kalçasında iz duruyordu. Dişinde de kırık hala eskisi gibi duruyordu. Allah'a şükür kardeşimi buldum, bundan sonra yanımdan ayırmayacağım." şeklinde duygularını dile getirdi.
Hastane çalışanlarının 1,5 yıl önce trafik kazası geçirerek hastaneye getirilen zihinsel engelli Hasibe'ye ismini bilmedikleri için Hatice adını verdiklerini belirten Psikiyatri Doktoru Mehmet Demir, tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarını kaydetti. Dr. Demir, "Trafik kazası sonucu hastaneye getirilen Hatice'ye iyice alışmıştık. İhtiyaçlarını hastanedeki arkadaşlarla birlikte karşılıyorduk. Hasibe'nin ailesine kavuşmasına çok mutlu olduk." şeklinde konuştu. Hastane personeli Hasibe'nin bulunması karşısında oldukça duygulu anlar yaşadı. Hasibe ile uzun süreden beri ilgilenen hemşireler, yaşanan aile dramının mutlu bir şekilde sona ermesi karşısında gözyaşlarını tutamadı.
<< Önceki Haber Kardeşlerin buluşması göz yaşarttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER