Kripto çözüldü, şok liste ele geçirildi

Terör örgütü DHKP-C’nin alt birimi olan Devrimci Memur Hareketi’ne düzenlenen operasyonda ortaya çıkan ilginç bilgiler...

Kripto çözüldü, şok liste ele geçirildi

Terör örgütü DHKP-C’nin alt birimi olan Devrimci Memur Hareketi’ne 28 ilde operasyon düzenlendi. İki yıl önce ele geçirilen kriptolu belgeler çözüldü. 605 kişilik memur listesi ortaya çıktı. İnceleme yapıldı.

AKTİF OLANLAR GÖZALTINDA

177’sinin örgütle bağlantısının halen aktif olduğu belirlendi. Çoğu öğretmen 167 kişi gözaltına alındı. Terörle Mücadele Dairesi’nin koordinasyonunda, dün sabah terör örgütü DHKP-C’ye yönelik 28 ilde başlatılan operasyonda çok sayıda adrese baskın düzenlendi. Bugün Gazetesi'nde yer alan habere göre,   Örgüte para ve eleman sağlayan alt birimi Devrimci Memur Hareketi’ne (DMH) yönelik operasyonun, 2 yıllık takip sonucu gerçekleştirildiği öğrenildi.

KOZMİK ODADA KRİPTOLU CD

İddiaya göre, 2010 yılının Aralık ayında Ankara’da sansasyonel eylemler gerçekleştirmeyi planlarken yakalanan DHKP-C mensubu A.Ö’nün irtibatlı olduğu Yürüyüş dergisine operasyon yapıldı. Buradaki kozmik odada ele geçirilen kriptolu Devrimci Memur Hareketi isimli CD içerisinde, örgütün alt birimi olan bu yapılanmada faaliyet yürüten kamu personelinin adlarının şifreli olarak kodlandığı belirlendi. CD listesinde 605 kişilik memur isminin geçtiği, polisin ve savcının yaptığı çalışmada 605 kişiden 177’sinin DHKP-C içerisinde aktif faaliyet gösterdikleri tespit edildi. Bu kişileri telefonlarını dinlemeye alan ekipler, delillerin toplanmasından sonra dün operasyon için düğmeye bastı. KESK Genel Merkezi başta olmak üzere İstanbul, Ankara, Hatay, Mersin, Bursa, Gaziantep ve Konya’nın aralarında bulunduğu 28 ilde birçok işyeri ve evde arama yapıldı. Çoğu öğretmen 167 kişi gözaltına alındı. Bu kişiler arasında bir çok kamu kurumu çalışanlarının da olduğu öğrenildi. Soruşturmada gözaltına alınan Akman Şimşek’in DMH yapılanmasının başındaki bir numaralı isim olduğu öne sürüldü. DMH’nın üst düzey yöneticisiÖzlem Kütük ise İstanbul’da gözaltına alındı. Gözaltına alınan O. Bilgiç’in evinde, 4 Ocak’ta Yunanistan’a giderken yakalanan Hatice Aşık’a ait kıyafetler ve 3 çuval ilaç bulundu. B. Demir’in evinde de 35 mermi ele geçirildi.

Karakol saldırganını evinde saklamış

Gözaltına alınan bir doktorun, 75. yıl Polis Merkezi’ne saldıran Nebiha Aracı ve Nurgül Acar’ı evinde sakladığı öne sürüldü. Nurgül Acar’ın polis Mücahit Daştan’ı şehit ettiği eyleme de yine gözaltına alınan bir sağlık çalışanının evinden gittiği belirlendi.

Kişisel veri temini 

Gözaltındaki 2 kişinin, örgütün istediği kişilerin adres ve kimlik bilgilerini örgüt yönetimine gönderdikleri belirlendi. Örgütün bazı generallerin, MİT mensuplarının ve gazetecilerin kimlik bilgilerini istediği de teknik ve fiziki takibe takıldı.


<< Önceki Haber Kripto çözüldü, şok liste ele geçirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER