Kurucan: Önceden inkar ediliyordu, geldiğimiz noktada ise...

Gazeteci Yazar İlahiyatçı Ahmet Kurucan, Samanyolu Haber Televizyonu'ndan gündemi değerlendirdi

Ahmet Kurucan: Suç yoksa bu telaş niye?

Türkiye yerel seçimlere öylesine yoğun ve sıcak bir gündemle giriyor ki takip etmek için adeta zamana karşı yarışmak gerekiyor. Samanyolu Haber'de yayınlanan gündem özel programında gündemdeki en sıcak ve tartışmalı konular ele alındı. Gazeteci Yazar İlahiyatçı Ahmet Kurucan gündemi Samanyolu Haber Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar'a yorumladı.

Başbakan'ın kullandığı nefret söylemlerini gündeme getiren Kurucan "Bu sabah babamla kahvaltı yaparken onun söylediği bir şeyi söyleyeyim. Dedi ki bana 78 yaşındayım. Ben böyle seçim görmedim dedi. Sayın Başbakan'ın kullanmış olduğu hakaret ve nefret söylemlerini dile getirdi" dedi.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından geçen 3 aylık süreci Samanyolu Haber ekranlarından değerlendiren Zaman Gazetesi yazarı Ahmet Kurucan, sürecin başında yolsuzluk ve rüşveti inkar edenlerin artık bunu kabul ettiğini söyledi.  

"YAKIN GELECEKTE ŞU SÖYLENECEK: DİNEN YANLIŞTIR HUKUKEN YANLIŞTIR"
"Yolsuzluklar olabilir ama daha öncekiler de çalıyordu" gibi tehlikeli söylemleri hatırlatan Kurucan, yakın gelecekte bu hatanın farkına varılacağını hatırlatarak şöyle konuştu: "Birçok insanı hayır yapmamıştır, çalmamıştır. Bu işte bir yanlış var. İnkar eden bir kesim görmüştüm. Şimdi geldiğim noktada ise 2 ay geçti. 2 ay sonra ise insanlar şunu diyor. Yolsuzluklar olabilir ama daha öncekiler de çalıyordu. Bunlar çalışıyor.  Falan noktasına geliyor. Ben öyle zannediyorum ki çok yakın bir gelecekte şu söylenecek yapılmış ama yapılmamalıydı. Dinen yanlıştır. Hukuken yanlıştır." 

EĞER ORTADA SUÇ YOKSA BU KAYGI BU TELAŞ NİYE"
Kurucan miting meydanlarında yapılan hakaretlere ve son olarak da Twitter'ın kapatılması olaylarına da değindi.  Kurucan, "Eğer ortada suç yok ise şayet bu kaygı bu telaşe niye ama ortada bir suç var ise şayet o zaman da o suçluların yargı önünde hukuk önünde hesap vermeleri gerektir diye düşünüyorum. Abdestinden emin olan namazından da emindir. Zannediyorum burada bir abdest problemi var." ifadelerini kullandı.

"HASED İNSANIN İÇİNDE YANAN BİR ATEŞTİR"
Hükümete yakın gazete ve televizyonlarda yayınlanan akıl almaz iftira ve hakaretlerden bahseden Kurucan, Hizmeti hedef alan insanların hased içinde olduğunu dile getirdi. Kurucan şunları söyledi: 
"İmam-ı Şafii diyor ki sürekli hased insanın içinde yanan sürekli bir ateştir. Bu insanlar için artık orada gıybetmiş, iftiraymış,  yalanmış, tecessüsmüş, bunların hiç birisi ama hiç birisi hiç bir mana ifade etmez."

<< Önceki Haber Kurucan: Önceden inkar ediliyordu, geldiğimiz noktada ise... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER