Lüks saltanatı Danıştay'ı da karıştırdı

5 milyar liraya yapılan bin odalı kaçak Saray’dan sonra saltanat tartışması kamuya da sıçradı. Maliye’nin yaptırdığı ‘yavru saray’ın ardından, Danıştay Başkanı da odasına 400 bin lira harcattı.

Lüks saltanatı Danıştay'ı da karıştırdı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Atatürk Orman Çiftliği’nde yaptırdığı bin odalı sarayı ile başlayan saltanat tartışması, kamu kurumlarına da sıçradı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, 40.5 milyon liraya “yeni hizmet binası” yaptırmasının ardından, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün de makam odasında yaklaşık 400 bin liralık tadilat yaptırdığı belirlendi. Danıştay Başkanı’nın, makam odasında yaptırdığı 400 bin liralık tadilat, kurum içinde de tartışma konusu oldu. İki aydır kendilerine makam odası verilmeyen 63 tetkik hâkimi ise başkanın odasının tadilatı için 400 bin lira harcanmasına tepki gösterdi. Yüksek yargıda yaşanan “makam odası” tartışmasının ayrıntıları şöyle:
 
HAKİMLERE MASA BULUNAMADI!
 
Danıştay Başkanlığı’nın hizmet binası, Ankara’nın en yeni binaları arasında yer alıyor. Danıştay, 36 yıldır hizmet verdiği Ankara’nın Sıhhiye semtinde bulunan binasının yetersiz gelmesi üzerine Eskişehir Yolu’nda lüks bir bina inşa ettirdi. Binanın yapımı yaklaşık üç yıl önce tamamlandı. Danıştay Başkanlığı da 2012 yılının ilk yarısında taşınma işlemini gerçekleştirdi. Taşınma sırasında Danıştay Hizmet Binası’nın tüm makam odalarının eşyaları elden geçirildi, yeni koltuk takımları sipariş edildi.
 
Danıştay Başkanlığı görevini 18 Temmuz 2013 tarihinde devralan Zerrin Güngör, yaklaşık bir yıl eski başkanın odasını kullandı. Ancak, yaz aylarında makam odasında değişiklik yapmak için karar aldı. Bu karar doğrultusunda makam odası baştan sona elden geçirildi. Birçok tadilat yapıldı. Mobilyalar yenilendi. Ve söz konusu değişiklik Danıştay’a yaklaşık 400 bin liraya mal oldu.
 
Taraf'ın haberine göre Danıştay Başkanı’nın makam odasında yapılan ve yaklaşık 400 bin lirayı bulan tadilat ilk etapta tepki çekmedi. Ancak, iki ay önce atanan 63 tetkik hakimine yeterli masa ve sandalye olmadığı için, makam tahsisi yapılamadı. İki aydır da talep edilen koltuklar hakimlere teslim edilmedi. 

Bu gelişme üzerine, başkanın makam odasına yapılan tadilat bir anda krize dönüştü. Ve Danıştay içinde makam odası krizi yaşanmaya başladı. Olay kısa süre içinde muhalefet milletvekillerine kadar ulaştı. Öte yandan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de bakanlık binasının depreme karşı dayanıksız olduğunu öne sürerek yeni hizmet binasının yapımına start vermişti. Bakanlık bahçesindeki ağaçlar kesilerek yapılan ve 40.5 milyon liraya mal olan binayı sadece üst düzey personel kullanacak. Bu nedenle ek hizmet binası “yavru saray” olarak anılıyor.


<< Önceki Haber Lüks saltanatı Danıştay'ı da karıştırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER