MEB Müfettişlerinin raporu gerçeği ortaya çıkardı!

Dershane borcu sebebiyle kendini astığı iddia edilen Soner Semih Sipahi’nin aslında kız arkadaşının ihaneti sonucu canına kıydığı ortaya çıktı.

MEB Müfettişlerinin raporu gerçeği ortaya çıkardı!

  • Dershane borcundan intihar ettiği söylenen Soner Semih Sipahi'nin kız meselesi yüzünden intihar ettiği ortaya çıktı
  • MEB müfettişlerinin olayla ilgili hazırladığı rapora göre dershaneye giden genç Soner değil, ağabeyi. 
  • Sipahi’nin anne-babası da intihardan bir süre önce boşanmış.
Muğla’nın Fethiye ilçesinde 3 yıl önce dershane borcu yüzünden intihar ettiği ileri sürülen Soner Semih Sipahi’nin (18) ölümünün arkasında başka sebepler olduğu ortaya çıktı. Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişinin hazırladığı rapora göre annesinin hapse girmesine yol açan dershane borcu Soner’e değil, ağabeyine ait. Raporda anne-babası olaydan kısa bir süre önce boşanan Sipahi’nin, kız arkadaşının ihaneti yüzünden canına kıydığı yazıyor. Çatalarık Mahallesi’nde oturan Soner Semih Sipahi, 2 Nisan 2010 tarihinde evinin balkonundaki çardak demirine kendini asmıştı.


Edinilen bilgilere göre Fethiye Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’ne 2006 yılında kayıt yaptıran Sipahi, sınıfta kaldığı için 2007-2008 dönemi başında babası Mustafa Sipahi tarafından tasdiknameyle okuldan alındı. İntihar ettiğinde öğrenci olmayan Soner’in anne ve babası, 12 Mayıs 2008 tarihinde boşandı. Kendisi, ağabeyi Samet Suat ve kız kardeşi Arzu Özlem’in velayetleri, anne Emine Arslan’a verildi. Anne ve baba, bir ay sonra tekrar nikâh masasına oturdu. Ancak çift, bir süre sonra tekrar boşandı. Anne Emine Arslan, büyük oğlu Samet Suat’ın 1.460 liralık dershane borcunu ödeyemediği için 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Soner Semih Sipahi, borcu ödeyip annesini cezaevinden çıkarmak için evlerini satılığa çıkardı. Eve talip olan bir müşteri, son anda evi almaktan vazgeçti.

İddiaya göre Soner Semih Sipahi, bunlar yaşanırken kız arkadaşının kendisini aldattığını öğrendi. Sipahi, intihar etmeden iki saat önce Facebook hesabına şu satırları yazdı: “Kaderde ölmek de varmış bee. Yalan oldu yaşanan onca şey. Ecelle kalktım sabah uykumdan. Lanet olsun kiii. İhanetini bir türlü unutamıyorum. Zalimsin. Tek istediğim, sevdiğimin kollarında ölmekti ama sevdiğim kollarını başkasına açtı, başkasıyla doldurdu. Kaderimde ölmek de var ama sevdiği yanında olmayıp da ölmek koyuyor bee kankaaa...” 18 yaşındaki genç, “Herkes hakkını helal etsin” yazılı bir not bırakarak canına kıydı. Olayın ardından savcılık ve Milli Eğitim yetkililerinin yaptıkları soruşturma sonucunda intihar sebebinin dershane borcu değil, ailevi sebeplere bağlı olduğu kanısına varıldı. Milli Eğitim müfettişlerince hazırlanan inceleme raporunda özetle, “İntihar eden Sipahi’nin öğrenci olmadığı ve dershane borcunun kendisine ait olmadığı, parçalanmış bir aile yapısı içerisinde baba kontrolünden uzak, annesinin velayetinde yaşadığı, bu arada bir kızla aşk hayatı yaşayıp kızın kendisine ihanet ettiğini öğrendiği ve yaşamayı istemediği anlaşılmaktadır.” denildi.

Ağabeyi Samet Suat’ı da dershaneye kaydettirirken kontenjandan faydalanmak için başvurmadıkları kaydedilen raporda şu ifadelere yer verildi: “Dershane yönetici ve kurucularının, her yıl kursiyer sayılarının yüzde 7’si civarında ücretsiz öğrenci okuttukları ve bu oranın 11.02.2009 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Özel Öğretim Kurumlarında Ücretsiz veya Burslu Okutulacak Öğrenci ve Kursiyerler Hakkındaki Yönetmelikte belirtilen yüzde 3 oranının iki katından daha fazla olduğu anlaşıldığından, dershane yönetici ve kurucusunun ücretsiz okutulacak kursiyerlerle ilgili olarak kusurlarının bulunmadığı yönünde görüş ve kanaatlerimle işbu inceleme raporunu 5 sayfa, 2 nüsha ve dizi pusulasına bağlı ekleriyle birlikte Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne arz ederim.”

Resmiyette yabancı dil kursuymuş

Samet Suat Sipahi’nin YGS’ye hazırlanmak için kaydolduğu dershanenin ise resmiyette dil kursu olduğu ortaya çıktı. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, kanuna göre yabancı dil kursu olarak hizmet veren kursların, aynı zamanda üniversite hazırlık dersleri vermesinin söz konusu olamayacağını belirtiyor. Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturma sonucunda Nokta Dil Kursu, 5 Nisan 2013 tarihinde kapatıldı. Baba 54 yaşındaki Mustafa Sipahi, yaptığı açıklamada, devamlı gündeme gelmekten üzüntü duyduklarını belirterek, “Bütün dershaneleri karıştırmamak lazım.” dedi.

<< Önceki Haber MEB Müfettişlerinin raporu gerçeği ortaya çıkardı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER