MGK sonrası kritik açıklama

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında son kez toplanan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi.

MGK sonrası kritik açıklama

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında son kez toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Çankaya Köşkü'ndeki ağustos ayı olağan toplantısı 1 buçuk saat sürdü. 

Toplantı sonrasında yayınlanan bildiride Irak, Suriye'deki gelişmeler ile İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ele alındığı belirtildi. 

Bildiride ayrıca, "Halkımızın güvenliğini ilgilendiren hususlar ayrıntılı olarak görüşülmüş, alınmasına ihtiyaç duyulan ilave tedbirler gözden geçirilmiştir. Devam eden çözüm sürecinin sahadaki yansımaları da değerlendirilmiştir." denildi. 

Toplantıda İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonlarının görüşüldüğü, ağır can kayıplarından duyulan derin üzüntünün dile getirildiği belirtilerek, Türkiye'nin Gazze'ye yönelik insani yardımlarının artırılarak devam edeceği vurgulandı.

Toplantıda Irak'taki çatışmaların Türkiye'ye ve bölgeye yansımalarının müzakere edildiği, Irak'ta tutulmakta olan Musul Başkonsolosluğu personeli ile Türkmen soydaşların durumunun değerlendirildiği ifade edildi.


Gül'ün toplantı sonunda MGK üyelerine teşekkür ettiği ve veda ettiği de kaydedildi.


AJANSLAR

<< Önceki Haber MGK sonrası kritik açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER