'Maaşımı dershane öğretmeniyle paylaşmaya hazırım'

Sosyal medyada yapılan bir paylaşım, müthiş bir kampanyayı tetikledi

'Maaşımı dershane öğretmeniyle paylaşmaya hazırım'

Dershanelerin kapatılması sonrası işsiz kalma tehlikesi yaşayan öğretmenler başta olmak üzere diğer bütün dershane çalışanlarına ne olacak sorusu soruluyor.

Bu konuda değişik argümanlar öne sürülse de geçişin sancılı olabileceği, sadece insanların işsiz kalabileceği korkusunun bile psikolojik olarak çöküntü oluşturabileceği belirtiliyor.

Konuyla ilgili yapılan yorumlarda ise yine Anadolu insanının civanmertliği öne çıkıyor. Herkul.org'a gönderilen mesajları Twitter'dan paylaşan Osman Şimşek (@osimsek_herkul) çok ilginç bir mesajı takipçilerine duyurdu. ''Bir kolej öğretmeni "Dershaneler kapatılırsa, maaşımı bir dershane öğretmeniyle paylaşmaya hazırım' diyor. Bu hakikat.'' diyen Şimşek bir diğer tweetinde ise ''Dershane emektarlarının öyle bir endişesi yok ama binlerce insan da maaşını paylaşma vaad eden fedakar gibi düşünüyor. '' şeklinde yazdığı bu mesajları 2000'in üzerinde RT aldı.

Sosyal medyada paylaşılan diğer tweetlerde ise benzer görüşler ifade edildi. Maaşımı dershane öğretmeniyle paylaşmaya hazırım diyen çok sayıda kullanıcı göze çarparken içlerinde ''evimizi, arabamızı satarız kardeşlerimizin ihtiyaçları için'' diyenleri dikkati çekti.

İşte o tweet

<< Önceki Haber 'Maaşımı dershane öğretmeniyle paylaşmaya hazırım' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER