Mahçupyan'dan Metiner'e 'makam' cevabı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı Etyen Mahçupyan AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'in "makamına göre konuş" şeklindeki çıkışına cevap verdi.

Mahçupyan'dan Metiner'e 'makam' cevabı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı Etyen Mahçupyan AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'in "makamına göre konuş" şeklindeki çıkışına cevap verdi. Mahçupyan, "Belki de yeni Türkiye’de insanlar makama göre doğruları eğip bükmek istemeyebilirler. Metiner tedbirini alsın derim…" dedi.

METİNER, "TAMAMEN PALAVRA" DEMİŞTİ"

Davutoğlu'nun danışmanı Etyen Mahçupyan, CNN Türk'te katıldığı bir programda Metiner, “Yolsuzluklara insanların büyük çoğunluğu ve AKP seçmeninin en az yarısı inandığını” söylemişti.AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner de, Yeni Şafak’ta 27 Kasım’da yayımlanan yazısında “Ak Saray üzerinden yolsuzluk iddialarının gündeme taşınmak istendiği bir dönemde 17-25 Aralık sürecindeki yolsuzluk iddialarının tamamen palavra olmadığını söylemek hangi akla hizmettir? Var mı deliliniz.” şeklinde cevap vermişti.

'MAKAMINA GÖRE KONUŞ'

Metiner, “Hepimizin bulunduğu konumlar zaman zaman farklılaşabilir. Herkes/hepimiz bulunduğumuz makama göre konuşmak mecburiyetindeyiz… ‘Ben makamın gereklerine göre değil, doğru olduğuna inandığım şeyi söylerim!’ rolüyle kişisel prestij kazanma yoluna gitmek, temsil edilen makama da çok büyük bir haksızlık anlamına gelir” diye Mahçupyan'ı uyarmıştı.

"METİNER TEDBİRİNİ ALSIN"

Etyen Mahçupyan’ın bugünkü yazısında Metiner'e cevap verdi.  Akşam yazarı, yazısının sonuna şu ‘Not’u düştü:

“Mehmet Metiner beni doğru olduğuna inandığım şeyleri söylediğim için kınamış. İşgal ettiğim makama göre konuşmalıymışım.

Belki de yeni Türkiye’de insanlar makama göre doğruları eğip bükmek istemeyebilirler.

Metiner tedbirini alsın derim…”
<< Önceki Haber Mahçupyan'dan Metiner'e 'makam' cevabı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER