Mehmet Kırkıncı Hocaefendi'den önemli açıklama!

Mehmet Kırkıncı Hoca: Fethullah Gülen Hocaefendi, hep iyi işler yaptı. Risale-i Nur ışığında yürüdü. 50 yıllık süre içerisinde Allah O'na hiç yanlış yaptırmadı.

Mehmet Kırkıncı Hocaefendi'den önemli açıklama!

Yaklaşık 40 yıldır Fethullah Gülen Hocaefendi'yi tanıyan, bir çok ülkede faaliyette bulunan Dr. Ali Bayram, Mehmed Kırkıncı Hoca'yı ziyaretindeki sohbetin içeriğini ve Kırkıncı Hoca'nın Fethullah Gülen Hocaefendi hakkındaki düşüncelerini anlattı. 

Kırkıncı Hoca'ya, Fethullah Gülen Hocaefendi'ye yapılan linç girişimini hakkında düşüncelerini de soran Bayram, Kırkıncı Hoca'nın 'Allah Ona hiç yanlış yaptırmadı, o hep iyi işler yaptı' şeklinde konuştuğunu belirtti.

Haberaktuel sitesinin haberine göre Bayram, Kırkıncı Hoca'nın Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'yi 19 yaşındayken risalelerle tanıştırdığını ve o zamandan beri Hocaefendi'nin sadakati ve samimiyeti ile hep temeyyüz ettiğini söylediğini ifade etti. 

İşte Ali Bayramın Mehmet Kırkıncı Hoca'ile arasında geçen o görüşme;

Fethullah Gülen Hocaefendi'ye karşı girişilen linç hareketiyle alakalı görüşünü almak için asırlık uluçınar Kırkıncı hocamdan randevu talep ettim. Fakiri kabul buyurdular ve bir iki saatlik bir görüşmemiz oldu. Kendisine şöyle bir soru sordum: "Muhterem hocam Türkiye'deki bu süreçte Hocaefendi ile alakalı ne dersiniz?" Kırkıncı hocam elimi tuttu ve dedi ki; "Ali Efendi, o zaman dinle! 

19 yaşından beri tanıdığım Fethullah Gülen Hocaefendi, hep iyi işler yaptı. Risale-i Nur ışığında yürüdü. 50 yıllık süre içerisinde Allah O'na hiç yanlış yaptırmadı ve hep giriştiği işlerde başarılı kıldı. Allah'ın takdiri olmasa bu başarıyı asla elde edemez ve bu kadar ülkede sevilen / sayılan başarılı bir sürü eğitim-öğretim kurumu açamaz ve devam ettiremezdi. Onu 19 yaşında Risale-i Nurlarla da ben tanıştırdım; ta o zamandan beri sadakati ve samimiyeti ile hep temeyyüz etti. Ali Efendi, senden başka da bana zaman zaman Hocaefendi'yle alakalı soru soranlara kısa veciz şu sözle cevap veriyorum: 

'Halde haldaşım,
Yolda yoldaşım
Hizmette arkadaşım
Cennette gardaşım' 

İşte benim nazarımda Hocaefendi budur. Yalnız bizim üzüldüğümüz küçük bir şey oldu; adımız kullanılarak bir sayfa (Twitter) açılmış ve buradan muhalefet ifade eden şeyler söylenmiş. Belki bizim olmayan bazı hususlar yayınlamışlar. Arkadaşlar farkına vardı ve onu durdurdular.  Ben 'Fethullah Gülen' isimli 80-90 sayfalık bir risale bile yazdım." dedi.


<< Önceki Haber Mehmet Kırkıncı Hocaefendi'den önemli açıklama! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER