Muhalefetten hükümete oyunu bozan açık çağrı

İçinde barındırdığı sıkıyönetim düzenlemeleri nedeniyle kamuoyu tarafından tepki gören iç güvenlik paketi tartışmaları devam ediyor.

Muhalefetten hükümete oyunu bozan açık çağrı

İktidar muhalefeti ‘molotofa karşı olmak’la suçlarken, muhalefet de Molotofun zaten suç olduğunu dile getiriyor. Çağdaş Esnaf Sanayici İşverenler Derneği'ni ziyaret eden HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, iç güvenlik paketini muhalefetin tüm itirazlarına rağmen çıkarmak için uğraş gösteren hükümeti eleştirdi. Molotof ve Bonzaiye karşı olduklarını, mevcut yasalara göre bunların suç kapsamında olduğunu anlatan Demirtaş, “Israrla ‘molotof, bonzai koalisyonu' diyor. Çarpıttığını, yalan söylediğini ispatladık. Paket 132 madde, 2 maddesi molotof ve bonzaidir. Geri kalan 130 madde nedir? Eğer molotof ve bonzai ise derdi o 2 madde kalsın, kalan 130 maddeyi geri çeksinler çıkaralım. Biz molotofu savunuyormuşuz, ‘bonzai serbest olsun' diyormuşuz, bunların hepsi yalan. Molotof suç değilmiş, 20 yıl ceza veriliyor şu an molotofa. Cezayı artırmak mı istiyorsunuz? Getirin 2 maddeyi, ortaklaşalım çıkaralım. Niye yalan söylüyorsunuz topluma? Halk sokakta dayak yiyeceğine biz Parlamento’da dayak yemeyi göze alırız. Ama bu yasayı çıkarmayız. Biz milletin vekili isek millet dayak yemesin, milletin çocukları sokakta öldürülmesin.” diye konuştu.

Mafya bile çocuklarını bu pisliğin dışında tutmuştur

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ise güvenlik paketi görüşmelerinin çok hızlı şekilde Parlamento'da iktidar ve sarayın zorlamasıyla devam ettiğini belirterek, Başbakan Davutoğlu'nun ‘molotof' eleştirilerine cevap verdi. Tekin, "Sayın Davutoğlu, her çıkışta özellikle toplumun çok hassas olduğu bonzai ve motolof kokteyli gibi şiddeti andıran meselelerle ilgili, ‘Efendim bunlar istemiyorlar, geçsin.' diyor. Buradan açık söylüyorum ve Davutoğlu'na da çağrı yapıyorum, özellikle bu iki madde hemen bu akşam getirin, inanın Parlamento'da dört siyasi partinin tamamı oy verecektir. Sizin maksadınız bonzai, molotofun önüne geçmek değildir. AKP'nin istediği, sıkıyönetim yasasıdır." ifadelerini kullandı. Gürsel Tekin, hükümete yakın gazetelerde yer alan ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızına suikast yapılacağı' haberlerine de tepki gösterdi. Erdoğan'ı eleştiren Tekin, "Bir anne baba için çocuk çok değerlidir. Siyasetçilerin, en azından bildik geçmiş dönemdeki mafya örgütleri, terör örgütlerinin liderlerinin göstermiş olduğu hassasiyeti göstermemesi çok acı vericidir. İnceleyin, bu kirli işlere bulaşmış mafya örgütleri bile kendi çocuklarını bu pisliğin dışında tutmuşlardır." sözleriyle tepki gösterdi.
<< Önceki Haber Muhalefetten hükümete oyunu bozan açık çağrı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER