Murat Karayılan PKK'nın asıl hedefini itiraf etti!

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan 'profesyonel gerilla'ya geçiş hazırlığında olduklarını açıkladı.

Murat Karayılan PKK'nın asıl hedefini itiraf etti!

Terör örgütü PKK yöneticisi Murat Karayılan, 'çözüm sürecinde ikinci aşamanın Eylül ayına kadar tamamlanması durumunda tehlikeli bir sürece kapı aralanmış olacak' diyerek tehdit etti.

Karayılan çözüm süreci ile ilgili de açıklamalarda bulundu. PKK yöneticisi Murat Karayılan, "Her alanda daha fazla ideolojik, daha fazla siyasal, içeriği zengin olan, daha fazla disiplin ve önderlik çizgisini güçlüce uygulayabilen profesyonel bir gerilla olunması hedeflendiğini" açıkladı. 

ANF’ye açıklama yapan Karayılan yeni dönemde PKK'nın nasıl bir yol izleyeceğine ilişkin olarak, "Esas olarak süreci uygulamada planlı ve disiplinli hareket eden, gerektiğinde savunmayı da profesyonelce yapabilen bir kabiliyete, yeteneğe ve manevra gücüne ulaşması gerekiyor. Bu başlatılan yeni sürecin sağlıklı ve güvenlikli yürütülmesi ve pratikleşmesi açısından gerekli ve önemli bir husustur. Yani HPG güçleri de kendini bu yeni sürece göre konumlandıracak ve her anlamda bir profesyonelleşmeyle süreç görevlerini başarıyla yerine getirmeye hazır olacaktır." dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ

KCK’nın çözüm sürecinin ikinci aşamasının Eylül ayında tamamlanması isteğinin yerine gelmemesi durumunda ne olacağına ilişkin soruya şu yanıtı verdi: “Buna gelinmezse ne olur, buna gelmezlerse yeni tehlikeli bir sürece kapı aralamış olurlar. Kürt halkı için farklı seçeneklere dönük arayışlar gündeme girer.”
<< Önceki Haber Murat Karayılan PKK'nın asıl hedefini itiraf etti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER