Muş'u savaş alanına çevirdiler

Muş’un Varto ilçesinde öldürülen gencin cenazesini ilçeye götürüldükten sonra bir grup izinsiz gösteri yaptı.

Muş'u savaş alanına çevirdiler

Muş’un Varto ilçesinde öldürülen gencin cenazesini ilçeye götürüldükten sonra bir grup izinsiz gösteri yaptı. Polise havaifişek ve taşla saldıran göstericiler, bir marketin camlarını kırarak tahrip etti.

Şehirde toplanan göstericiler ortalığı savaş alanına çevirdi. Varto ilçesinde çıkan olaylarda hayatını kaybeden 25 yaşındaki Hakan Buksur’un cenazesini Muş Devlet Hastanesi morgundan alan çok sayıda kişi, İstasyon Caddesi boyunca yürüyüş yaptı. 

Karayolları Kavşağı’nda cenaze konvoyundan ayrılan grup, daha sonra İstasyon Caddesi’nde çöp konteynerleri ve taşlarla yolu trafiğe kapattı. Kent merkezinde bulunan Sultan Alparslan’ı temsil eden heykeli taşlayan göstericiler daha sonra yol üzerinde bulunan özel bir dershane ve bir marketi taş yağmuruna tuttu. 

Polisin uzun süre müdahale etmediği göstericiler tekrar dün yakmaya çalıştıkları marketin kepenklerini kırarak tahrip etti. Markete büyük çapta hasar oluştu. Dershanenin camlarını taşlayan eylemcilere daha sonra polis, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Taş ve havai fişeklerle polise saldıran göstericiler ara sokaklara dağıldı. Kentte gerginlik devam ediyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Muş'u savaş alanına çevirdiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER