Muvazzaflar Hasdal'a generaller Silivri'ye

Balyoz davasında tutuklanan muvazzaf askerler Hasdal Askeri Cezaevi'ne, emekli asker sanıklar Silivri Cezaevine konuldu.

Muvazzaflar Hasdal'a generaller Silivri'ye

''Balyoz Planı'' davasının dünkü duruşmasında tutuklanan muvazzaf subaylar Hasdal Cezaevine gönderildi. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Yerleşkesindeki salonda dün görülen 13. duruşmada, mahkeme heyetinin tutuklanmalarına karar verdiği sanıklardan muvazzaf subaylar, duruşma salonundan jandarmaya ait otobüs ve minibüslerle ayrıldı. Eskort eşliğinde Harbiye Orduevine getirilen ve aralarında Koramiral Kadir Sağdıç ile Kuzey Deniz Saha Komutanı Mehmet Otuzbiroğlu'nun da bulunduğu sanıklar, burada yaklaşık 2 saat kaldıktan sonra tekrar otobüslere bindirilerek Hasdal Askeri Cezaevine gönderildi. Bu arada, sanıkların orduevine gelişi sırasında kapıda bekleyen yakınları ve arkadaşlarının alkışladıkları görüldü.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN

Öte yandan Balyoz Planı Davası'nda tutuklanan Örnek, Fırtına ve diğer askerler Cezaevine gönderildi. ''Balyoz Planı'' davasının dünkü duruşmasında haklarında tutuklama kararı verilen emekli asker sanıklar, Silivri Cezaevine konuldu. Aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına ile eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'in de bulunduğu emekli asker sanıklar, saat 00.30 sıralarında sağlık kontrolü için Silivri Devlet Hastanesine götürüldü. Sağlık kontrolleri yaklaşık 5 saatte tamamlanan emekli asker sanıklar, daha sonra Silivri Cezaevine gönderildi. SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİLER ''Balyoz Planı'' davasının duruşmasında haklarında tutuklama kararı çıkan sanıklardan bir kısmı Silivri Devlet Hastanesi'ne sevkedildi. Aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına ile eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'in de bulunduğu sanıklar, saat 00.30 sıralarında davanın görüldüğü Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesinden jandarmaya ait minibüslere bindirilerek sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Bu arada, sanıkların hastaneye girişi sırasında gazetecilerin fotoğraf çekmesi görevli askerler tarafından önlenmeye çalışıldı. AJANSLAR
<< Önceki Haber Muvazzaflar Hasdal'a generaller Silivri'ye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER