Ne yazacaklarını şaşırdılar

Hükümete yakın medya organları resmi faaliyetleri illegal yapılanma olarak göstermeye çalışıyor

Ne yazacaklarını şaşırdılar

  • Yasalar çerçevesindeki faaliyetleri suçmuş gibi yansıtmaya çalışıyorlar
  • Hizmet Hareketinin kuruluşlarını yasa dışı örgüt gibi göstermeyi amaçlıyorlar
Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ardından hükümete yakın medya organlarından Sabah Gazetesi algı operasyonu yapmaya çalışırken kullandığı argümanlarla  Tamamen yasal olan sivil toplum kuruluşları kurumlar ve dernekleri sanki suç örgütüymüş gibi göstermeye çalışıyor.

MEDYA ORGANLARINI VE DERNEKLERİ SUÇ UNSURU YAPTILAR

Sabah Gazetesi dün ‘Gülen örgütünün 8 kollu ahtapotu’ manşetiyle çıktı. Yasalar çerçevesindeki eğitim, iş ve medya  faaliyetlerinin bir suçmuş gibi yansıtıldığı haberde, camia illegal bir örgütle eşdeğer tutuldu. 28 Şubat döneminde medyadaki önde gelen aktörlerden Sabah Gazetesi de 17 Aralık’tan sonra başlattığı sistemli kara propaganda ile algı yönetimi yapmaya çalışıyor.



Daha önce yayımlanan ‘İşte cemaatin Emniyet imamı’, ‘İmamın Zaman ayarlı ziyareti’, ‘Gülen’in kirli ağı’ ve ‘Millet paralel tuzağın farkında’ başlıklarıyla yaptığı yalan haberlerinde Hizmet Hareketi’ne iftiralar atan Sabah, dün de Camia’yı hedef alan 'Gülen Örgütünün 8 kollu ahtapotu' manşeti ile çıktı okurlarının karşısına. Kara propagandasını bir adım öteye taşıyan gazete, Camia’yı illegal bir örgüt ilan ederek 8 kollu ahtapota benzetti. Haberini ahtapot görseliyle de süslemeyi ihmal etmeyen gazete, haberinde camianın eğitim, iş ve medya alanındaki her türlü yasal faaliyetlerini bir suçmuş gibi gösterdi.


İşte Sabah Gazetesi'nde manşete taşınan faaliyetler: 

İş dünyası: Cemaate yakın işadamları, 1993’te İş Hayatı Dayanışma Derneği ile Hür Sanayici ve İşadamları Derneği şemsiyesi altında örgütlendi. Bu dernekler, daha sonra TUSKON’u kurdu. TUSKON şu anda yedi üye federasyon, 211 üye işadamı derneği ve Türkiye’nin her yerinden 55 bin girişimciyi temsil ediyor.

Medya: Fethullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen 25 radyo var. Samanyolu TV, Feza Gazetecilik adına yayımlanan Zaman Gazetesi, Aksiyon ve Sızıntı dergileri de cemaatin yayın organları. İşadamı Akın İpek’in sahibi olduğu Kanaltürk, Bugün TV ve Bugün Gazetesi de paralel yayın yapıyor.

Eğitim: Türkiye genelinde 200’den fazla özel okul, binlerce ışık evi, 460 dershane ve kurs, 500 öğrenci yurdunun yanı sıra Türk cumhuriyetlerinden Kanada’ya, Nijerya’dan Singapur’a uzanan 54 ülkede toplam 250 özel okul, bu ülkelerde 21 öğrenci yurdu, 6 üniversiteye hazırlık kursu ve on binlerce öğrencisi var.
<< Önceki Haber Ne yazacaklarını şaşırdılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER