New York'ta erken bayramlaşma- Foto

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Birleşmiş Milletler (BM)'nin 63. Genel Kurul görüşmelerine katılmak üzere geldiği New York'taki temaslarını sürdürüyor.

New York'ta erken bayramlaşma- Foto

Bugün New York'taki Türk Evi'nde, ABD'de yaşayan vatandaşlarla biraraya gelen Cumhurbaşkanı Gül, kendi adını taşıyan Ahıskalı bir Türk bebeğe de altın taktı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'de yaşayan Türklerin Ramazan bayramını kutladı-GALERİ

Cumhurbaşkanı Gül, New York temaslarının son gününde Türk Evi'nde, bu ülkede yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi. Amerika'da yaşayan vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünisa Gül çiçeklerle karşılandı. Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve eşi Zeynep Babacan'ın da eşlik ettiği Cumhurbaşkanı, programa katılanlarla tek tek tokalaştı, birlikte fotoğraf çektirdi. Ardından davetlilere hitaben bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'de yaşayan Türklerin Ramazan bayramını kutladı. Gül, şunları söyledi: "Herşeyden önce hepinize saygı ve selamları sunuyorum. Çoğunuzu tanıyorum, Dışişleri Bakanı olduğum dönemde her daim vatandaşlarımızla bir araya gelemeye gayret gösterirdim. Bugün biraz daha anlamlı, çünkü birkaç gün sonra Ramazan bayramını kutlayacağız. Hepinizin bayramını şimdiden tebrik ediyorum. Uzakta yaşayınca insanın aklı fikri Türkiye'de oluyor. Ama artık mesafelerin pek anlamı kalmadı. Bunu şunun için söylüyorum. Bu gurbetlik duygusu artık değişiyor. Bazen siz bizden daha önce gelişmeleri öğreniyorsunuz. Burada bulunduğunuz süre içinde hepinizin mutlu olmasını temenni ederim. Türkiye'yi burada sadece Büyükelçimiz, temsil etmiyor; ne kadar başarılı olursanız Türkiye'yi de o kadar iyi temsil edersiniz. Dünyanın en büyük ve en önemli ülkesindesiniz, bu imkanın şahsınıza getirdiği büyük imkanlar olduğu gibi; ülkenize uzaktan yapabileceğiniz katkılarda vardır. Böyle bir ülkede geliştireceğiniz Türkiye imajı ve bu ülkede kuracağınız güzel ilişkiler; çok büyük hizmet olacaktır. Son yıllarda Amerikan siyasetine katıldığınızı da görüyorum. Aranızdan çok iyi siyasetçilerde çıkıyor. Bunları, hepinizin desteklemesini istiyorum. Dernekleriniz, kuruluşlarınızın bu yönde bir hedefi de olması gerekiyor.İnanıyorum ki aranızdan temsilciler meclisi üyeleri, senatörler çıkacaktır. Nasıl buraya daha önce gelen diğer ülke vatandaşlarının olduğu gibi. Faaliyetleriniz çok değerli, bu faaliyetleri yaparken büyükelçiliğimizle, konsolosluğumuzla ilişki içinde olmanızda çok önemli." Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra ABD'ye yaşayan Ahıska Türkleri ile bir araya geldi. Ahıska Türkleri ile de bayramlaşan Cumhurbaşkanı Gül, burada küçük bir sürpriz ile karşılaştı. Kendisinden esinlenerek, Abdullah ismi verilen bir bebekle yakından ilgilendi. Bebeği kucağına alan Gül, bir süre sevdi. Bebeği, ağlaması üzerine annesine geri veren Gül, adaşına bir de altın taktı. Gül, ardından da ''Maşallah! İnşallah büyüyecek, Ahıska Türklerinin burada en önemli insanı olacak.'' dedi. CİHAN
<< Önceki Haber New York'ta erken bayramlaşma- Foto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER