O anı anlattı: 'Bir paket getirdim' dedi ve...

Canlı bomba saldırısından kurtulan iki güvenlik görevlisi olay anını anlattı.

O anı anlattı: 'Bir paket getirdim' dedi ve...

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği’ne düzenlenen intihar saldırısının detayları, olay anında aynı kapıda görev yapan iki güvenlik görevlisinin anlattıklarıyla netleşti. Vatan'da yer alan habere göre hayatını kaybeden güvenlik elemanı Mustafa Akarsu’nun dün Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen cenaze törenine katılan iki mesai arkadaşı, olay anının ayrıntılarını paylaştı. İşte güvenlik görevlilerinin anlattıkları:

Yemekten dönüyorlardı

“Öğle yemeği için bina dışında olan onlarca elçilik personeli, saat 13.00 itibariyle görevlerinin başına dönmek için kapıdaydı. Bu esnada, giriş kapısının hemen iç tarafındaki X-Ray cihazının başında, personelin girişine nezaret eden iki güvenlik görevlisi vardı. Üçüncü güvenlik elemanı ise girişte soldaki kurşun geçirmez camlı odada, ziyaret için gelen gazeteci Didem Tuncay’ın giriş işlemlerini yapıyordu.”

‘İçerisi yoğun, bekle’

“Bu sırada, odanın (Paris Caddesi’ne açılan kapının hemen yanındaki) cadde üzerindeki kapıya bakan penceresine eliyle vuran bir kişi içeri girmek istediğini söyledi. Tuncay’ın kayıt işlemini yapan güvenlik görevlisi, diyafondan kapıdaki kişiye ne için geldiğini sordu. Kapıdaki erkek (canlı bomba) “Bir paket getirmiştim” dedi. Güvenlik görevlisi, “İçerisi yoğun, biraz bekleyin” yanıtını verdi. Bu sırada yemekten dönen personelin X-Ray geçişi sürüyordu. Son birkaç kişi de bahçeye girmek üzereyken, camlı odadaki telefon çaldı.”

O an telefon çaldı

“Çalan telefonun birimizin daha hayatını kurtaracağını kim bilebilirdi ki? Didem Tuncay’ın işlemlerini yapan (ve terörist olduğunu bilmeden kapıdaki kişi ile konuşan) güvenlik görevlisi, X-Ray’in başındaki arkadaşlarına, “Benim elimde iş var, biriniz şu telefona bakın” diye seslendi. Görevlilerden biri, camlı bölmeye geçti ve telefona baktı. Böylece, sokağa açılan dış kapının iç kısmında bir tek Mustafa Akarsu kaldı. Paket getirdiğini söyleyen kişi, ısrarla pencereyi tıklatmaya devam etti. Görevli, “Bekle” diye işaret etti bir kez daha.”

Akarsu kapıyı açtı, ve...

Ama adam pencereye vurmaya devam ediyordu. Bu arada elçilik personelinin geçişi tamamlanmış ve X-Ray cihazının önünde kimse kalmamıştı. Diğer iki arkadaşı (konuk Didem Tuncay ile birlikte) camlı odada olan Mustafa Akarsu, ısrarla çalınan kapıya yöneldi. Güvenlik görevlisi Akarsu, kapıyı açtı. Karşısında gördüğü kişiye kapıyı neden bu kadar ısrarla çaldığını sorup tepki göstermeye başlamışken, henüz cümlesini bitiremeden, elinde zarf olan adam içeri iki adım attı ve o büyük patlama gerçekleşti.

Patlamanın şiddetiyle hemen solda bulunan odanın kurşun geçirmez camları patladı, duvarı da yıkıldı. Patlayan camın hemen arkasında bulunan Didem Tuncay cam parçalarıyla ağır yaralanırken, içerideki iki güvenlik görevlisi de olayı sıyrıklarla atlattı.
<< Önceki Haber O anı anlattı: 'Bir paket getirdim' dedi ve... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER