O saldırıyı yapanlar tutuklandı!

Cilvegözü sınır kapısındaki patlamanın zanlıları yakalandı. Bakan Güler zanlıların bağlantılı olduğu ülkeyi açıkladı...

O saldırıyı yapanlar tutuklandı!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamayla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Türk ve Suriyeli zanlıların da olduğu 8 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

11 Şubat'ta Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen, 14 kişinin hayatını kaybettiği, 25 kişinin yaralandığı patlamayla ilgili soruşturmayı titizlikle yürüten güvenlik güçleri, Hatay merkez ve ilçelerinde yaptıkları çalışmalar kapsamında olaya karıştığı belirlenen aralarında Türk ve Suriyelilerin de bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı.

Zanlıların arasında, olaydan önce patlamanın meydana geldiği araçtan inen ve buradan uzaklaşan kişilerin de bulunduğu öğrenildi.

Patlamayla ilgili 1 kişinin daha arandığı kaydedildi.

Suriye istihbaratı ile bağlantı

Konuya ilişkin bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Muammer Güler de sınır kapısındaki patlama ile ilgili olarak 4'ü Suriye uyruklu 5 kişinin mahkemeye sevk edildiğini, zanlıların Suriye istihbaratı ve ordusu ile bağlantıları bulunduğunun tespit edildiğini bildirdi.

Zanlılar tutuklandı

Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle yetkili Cumhuriyet  Başsavcıvekilliği'nce Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Kara Hudut Kapısı ara bölge içerisinde park halinde bırakılan bomba yüklü otomobilin patlaması sonucu 17 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin yaralandığı olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 zanlı, sevk edildikleri mahkemede ifade verdi.
        
Bomba yüklü aracı olay yerine getirdiği iddia edilen Suriye uyruklu Y.B.  ve Z.Ş. (kadın) ile patlama sırasında olay yerinde bulunan Y.B'nin ağabeyi A.B. ile bu kişilerle irtibatlı oldukları tespit edilen Suriye uyruklu İ.Z ve Türk  uyruklu R.B, mahkemedeki ifadelerinin ardından ''ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, tasarlayarak ve bomba ile 17 kişiyi öldürmek, patlayıcı madde bulundurmak'' suçlarından tutuklandı.
<< Önceki Haber O saldırıyı yapanlar tutuklandı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER