Öcalan’ın 5 sayfalık mektubu Kandil’e ulaştı

İmralı adasında tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın, PKK'nın Türkiye sınırları dışına çıkmasıyla ilgili son mektubu Kandil'e ulaştı.

Öcalan’ın 5 sayfalık mektubu Kandil’e ulaştı

BDP'li milletvekilleri Gültan Kışanak, Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder, Kuzey Irak'a giderek mektubu Kandil Dağı'ndaki PKK yetkililerine teslim etti. Örgüt yöneticileri Murat Karayılan, Sabri Ok, Ronahî Serhat ve Sülbüs Perî tarafından karşılanan BDP heyeti, burada KCK yetkilileriyle kısa bir toplantı gerçekleştirdi. Mektubu teslim eden BDP heyeti, daha sonra Kandil'den ayrıldı. 

Öcalan'ın Kandil'e gönderdiği ilk mektup 1 Mart günü BDP ve DTK'li heyet tarafından KCK yöneticilerine teslim edilmişti. 20 sayfadan oluşan ilk mektubu değerlendiren KCK, cevabını 13 Mart günü göndermişti. Avrupa ve BDP'nin görüşlerini alan Öcalan'ın Diyarbakır Nevruz'unda 'silahlı mücadelenin devri kapandı. PKK'lılar sınır dışına çıkmalı' açıklamasının ardından 23 Mart günü KCK çatışmasızlık ilan etmişti. 5 Nisan günü ikinci mektubu teslim alan KCK, 8 Nisan günü Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder'den oluşan BDP heyetine 6 sayfalık cevabi mektubunu teslim etmişti. 14 Nisan'da Öcalan'la görüşen BDP'li Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder, dün Öcalan'ın üçüncü mektubunu Kandil'e ulaştırdı. Kendilerine yakın internet sitesi ANF'den konuyla ilgili bir açıklama yapan KCK, "Önemli bir kararlaşma sürecini ihtiva eden 5 sayfalık mektup ve sürece ilişkin yapılacaklara dair önümüzdeki günlerde tarafımızdan bir basın açıklaması yapılacaktır." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Öcalan’ın 5 sayfalık mektubu Kandil’e ulaştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER