Öldürülen terörist bakın kim çıktı!

Diyarbakır’ın Lice, Bingöl, Hani üçgeninde özel harekât polisleri ile jandarma özel birliklerinin ortak düzenlediği operasyonda PKK’ya ağır darbe vuruldu

Öldürülen terörist bakın kim çıktı!

Kırsal alanda yürütülen operasyonlarda, bölgeyi karış karış tarayan güvenlik güçleri, Lice’de bir grup teröristle sıcak çatışmaya girdi. Çatışmada, Gaziantep’te 20 Ağustos’ta Karşıyaka Polis Merkezi’ne yönelik 9 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı planlayan örgütün Diyarbakır sorumlusu Numan kod adlı Ertem Karabulut öldürüldü.  Karabulut’la birlikte birçok kanlı eyleme adı karışan ve örgüt adına Diyarbakır’da işadamlarından baskıyla para toplayan Cemal kod adlı terörist Cihan Nazlıer de öldürüldü. Operasyon kapsamında toplam 10 teröristin öldürüldüğü açıklandı. 

Lice ilçesinde düzenlenen operasyonda ölü  ele geçirilen 10 terörist arasında terör örgütü PKK'nın sözde Amed eyalet  sorumlusu Ertem Karabulut'un bulunduğu öğrenildi.

         3 gün önce Lice'nin Birlik ve Şenlik köyleri arasında Bölge Jandarma  Komutanlığı'nın yönettiği ve 7. Kolordu Komutanlığı unsurları ile özel kuvvetler,  jandarma özel harekat, polis özel harekat ve korucuların katıldığı operasyonda  ölü ele geçirilen 10 teröristin cesedi otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na  götürüldü.
         
         -2 M16 silah ele geçirildi
         
         Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristler arasında ''Numan'' kod  adlı sözde Amed eyalet sorumlusu Ertem Karabulut ile İran uyruklu bir kişinin de  bulunduğu tespit edildi.

         ''Numan'' kod adlı sözde Amed eyalet sorumsulu Karabulut'un, 3 Ocak 2008  günü Diyarbakır'da 6'sı öğrenci 7 kişinin öldüğü ve 66 kişinin yaralandığı  dershane önündeki patlama, 20 Ağustos 2012'de Gaziantep'te 9 kişinin hayatını  kaybettiği ve 67 kişinin yaralandığı saldırı ile 2 Haziran 2012'de Lice Jandarma  Komutanı Kurmay Binbaşı Ercan Kurt'un şehit edilmesi olayının da aralarında  bulunduğu çok sayıda saldırının emrini verdiği kaydedildi.

         Öte yandan, operasyonda ele geçirilen silahlar arasında örgütün üst düzey  sorumlularının kullandığı 2 M16 ile 1 Bixi silah da bulunuyor.
         Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak önceki gün yaptığı yazılı açıklamada,  detaylı bilgi ve görüntülerin operasyon sonuçlandığında kamuoyu ile  paylaşılacağını belirtmişti.
<< Önceki Haber Öldürülen terörist bakın kim çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER