Önce 'Faiz', sonra 'Vaiz', şimdi de 'Robot Lobisi'...

Faiz lobisi, vaiz lobisi derken Başbakan Erdoğan robot lobisine ulaştı. AK Parti'nin binlerce kişiden oluşan bir Twitter ordusu kurduğu iddiasını unuttu..

Önce 'Faiz', sonra 'Vaiz', şimdi de 'Robot Lobisi'...

Faiz lobisi, vaiz lobisi, uluslararası lobi derken Başbakan Erdoğan, lobi cephesini başka alemlere taşıdı. Sıraya 'robot lobisini' koydu. Başbakan'a göre robotlar Twitter'da saldırıya geçecek. Oysa AK Parti'nin binlerce kişiden oluşan bir Twitter ordusu kurduğu iddiası güçlü bir şekilde kamuoyunda biliniyor. Hatta başında da Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun olduğu iddialar arasında...

Hükümetinin çok sayıda lobi tarafından yıkılacağını iddia eden Başbakan Erdoğan son olarak robot lobisini hedef gösterdi...

Tarihi rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarının üstüne kapatmak için büyük bir çaba içerisine giren Erdoğan, "Faiz lobisi açıklama yaparak ekonomi kötüye gidiyor yaygarası yaparak vuracaktı. Vaiz lobisi, yargı ve emniyetle vuracaktı. Medya lobisi manşetlerle, televizyonla vuracaktı." sözleriyle bugüne kadar bir çok lobiden bahsetti.

Başbakan partisinin son grup toplantısında bunları tekrar hatırlattı. Bugüne kadar adını koyup da içine doldurmadığı lobilerin hepsini tek tek sayıp şunları söyledi:

"Terör lobisi, terör örgütünü kışkırtarak silahları yeniden devreye sokarak vuracaktı. Marjinal örgütler sokağa dökülecek, yine cam çerçeve kırılacak, sokakta anarşiyle vuracaktı. Uluslararası lobi de sağdan soldan açıklama yaparak, kınayarak, eleştirerek uluslararası medyada haberler çıkararak vuracaktı."

Başbakan lobi alemine yeni bir boyut, farklı bir renk kattı. Erdoğan bu sefer de, "Sosyal medyada kurdukları robot lobisi Tweet'lerle vuracaktı." diyerek, robot lobisini hedef gösterdi.

Başbakan, sosyal medya sitesi Twitter üzerinden saldıracağını iddia ettiği bu robotların, Tweet mesajlarıyla hükümeti devireceğini iddia etti.

Başbakan'ın bu ilginç çıkışı partisinin sosyal medyada çalışan sanal ekibini hatırlattı. Başında Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun olduğu iddia edilen sanal trol ekibini gündeme getirdi. Hükümetin trol ekibinin bir çok konuda partinin politikaları doğrultusunda sosyal medya üzerinden propaganda yaptığı iddiası uzun süredir kamuoyunun gündeminde...
<< Önceki Haber Önce 'Faiz', sonra 'Vaiz', şimdi de 'Robot Lobisi'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER