Oy kullanma işlemi sona erdi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sabah 08:00'de başlayan oy kullanma işlemleri saat 17:00 itibari ile tüm yurtta sona erdi. Oylar sayılıyor.

Oy kullanma işlemi sona erdi

Cumhurbaşkanı seçimi için tüm yurtta oy verme işlemi sona erdi. Tüm Türkiye'de saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi saat 17.00'de tamamlandı.

Bugün gerçekleştirilen seçimlerde, 3 adaydan birinin geçerli oyların salt çoğunluğunu elde edememesi halinde seçimlerde ikinci tur oylamaya gidilecek. Salt çoğunluk elde edilemediğinde, bugün yapılan seçimlerde en yüksek oyu alan iki aday 24 Ağustos'ta yapılacak seçimlerde 12. cumhurbaşkanlığı için yarışacak. İkinci tura kalan adaylardan birinin 15 günlük sürede hayatını kaybetmesi veya adaylıktan çekilmesi halinde 3. aday ikinci turda seçimlere katılacak. İkinci tura kalan adaylardan birinin de bu süreçte hayatını kaybetmesi veya adaylıktan çekilmesi durumunda ise tek başına kalan aday için referanduma gidilecek. Seçmene tek kalan adayın cumhurbaşkanlığının istenip istenmediği sorulacak ve "evet", "hayır" yazılı pusulalarla tercih yapılacak.

3 adaydan birinin bugün yapılacak seçimlerde veya ikinci tur oylamanın yapılacağı 24 Ağustos'ta geçerli oyların salt çoğunluğuna ulaşması halinde cumhurbaşkanlığı görevini Abdullah Gül'den 28 Ağustos'ta devralacak. SEÇİM SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!
<< Önceki Haber Oy kullanma işlemi sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER