Özal'ın şüpheli ölümüne dair yeni adım

Ankara Başsavcı Vekilliği, merhum Özal’ın kişisel arşivini, mercek altına almak için Cumhurbaşkanlığı ve ailesinden talep etti.

Özal'ın şüpheli ölümüne dair yeni adım

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten TMK 10. maddeyle görevli Ankara Başsavcı Vekilliği yeni bir adım daha attı. Cumhurbaşkanlığı’nın yanı sıra Özal ailesinden merhum cumhurbaşkanına ait son dönem arşivleri istendi. Başsavcı Vekilliği, arşivdeki bilgi ve belgelerin bilirkişiye inceletilmesini isteyecek.

AHMET ÖZAL’DAN İSTENECEK

Bugün'de yer alan habere göre; Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün yargılandığı dava dosyasıyla ilgili soruşturmasını sürdüren savcılık, Özal'a ait şahsi notları da mercek altına alacak. Savcılık bu kapsamda Ahmet Özal’dan gün yüzüne çıkmamış, babasına ait ses kayıtlarını ve makaleleri isteyecek. Bilirkişi incelemesi sonunda şüpheli dokümanlar kayıt altına alınarak rapor hazırlanacak.

YENİ BİLGİLER DEĞERLENDİRİLİYOR

Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin Ergenekon hükümlüsü emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında geçtiğimiz ay iddianamenin ardından açılan davada Ergenekon hükümlüsü emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un ifadesi alınmıştı.

Tolon’a Özal suikastına ilişkin Zirve Yayınevi davaları kapsamında tutuklu bulunan gizli tanıkların beyanları ve TUSHAD, JİTEM, Beyaz ve Siyah Kuvvetler adlı yapılanmaların faaliyetlerini sorulmuştu. Alınan ifadelerin de yön verdiği soruşturma kapsamında savcılık yeni bilgi ve belgeleri değerlendiriyor.

İkinci iddianame hazırlanıyor

Tur­gut Özal so­ruş­tur­ma­sı­nı yü­rü­ten Sav­cı Ke­mal Çe­ti­n’­in ikin­ci bir id­di­ana­me ha­zır­lı­ğın­da ol­du­ğu öğ­re­nil­di. Sav­cı­lı­ğın Öza­l’­ın ölü­mün­de ka­sıt­lı ih­ma­li ol­du­ğu dü­şü­nü­len ki­şi­le­re yö­ne­lik id­di­ana­me ha­zır­la­ya­ca­ğı be­lir­til­di.

<< Önceki Haber Özal'ın şüpheli ölümüne dair yeni adım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER