PKK’nın elindeki SA-8 füzeleri Meclis gündeminde

Dün bazı medya organlarında yer alan ve ve geniş tepkilere neden olan “PKK’nın elinde SA-8 füzesi var” haberi Meclis gündemine taşındı.

PKK’nın elindeki SA-8 füzeleri Meclis gündeminde

Askeri istihbarat, PKK’nın Suriye’den elde ettiği füzeleri Türkiye’ye aktardığı ve kullanmayı planladığı yönünde rapor hazırladı. Raporda örgütün yine Rus malı Cornet füzesine de sahip olduğu kaydedildi. Bu füzelerin tanklarla birlikte aynı zamanda her türlü helikopteri vurmak amacıyla kullanılabileceği de belirtildi.

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu söz konusu raporu konu alan haberlerle ilgili, TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Halaçoğlu verdiği soru önergesinde PKK’nın elinde SA-8 ve başka füzelerin olup olmadığını ve bu silahların kullanım eğitimini kimlerin verdiğini sordu. 

Halaçoğlu’nun hazırlayıp Meclis’e sunduğu soru önergesinde şu sorular yer aldı; 

Basın-yayın organlarında yer alan haberler doğru mudur? 

Kamuoyunda yer aldığı üzere terör örgütü füze sahibi ise bunlara nereden, ne zaman ve nasıl sahip olmuştur? 

Terör örgütünün elinde kaç tane füze bulunmaktadır? 

Bu silahların kullanımı ile ilgili eğitim kimler tarafından, nerede, ne zaman verilmiş, halen verilmekte midir? 

27 Mayıs 2014 tarihinde Tunceli’nin Çemişgezek İlçesi’nde 3 helikopterimizin iki kez kilitlenmesi olayının kamuoyu tarafından bilinmeyen detayları nedir? 

“Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı” nın kabul edildiği böyle bir zamanda terör örgütünün füze edinmesi hakkında neler düşünülmektedir? 

Terör örgütünün füzeleri her an kullanmaya hazır olduğuna dair Askeri İstihbarat tarafından hazırlandığı öne sürülen raporun dikkate alınarak neler yapılması planlanmaktadır? 

TEPKİLER ARTIYOR

Yeniçağ'ın haberine göre,öte yandan PKK’nın elinde Rus yapımı SA-8 füzelerinin bulunmasına tepkiler de giderek artıyor. Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Başkanı emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş PKK’nın elinde daha önce de Rus yapımı SA-7 füzelerinin olduğunu söyledi. Karakuş, “Bu SA-7 füzeleri kısa menzilli 3 bin metreye kadar etkili. Bu konuda en büyük sıkıntı helikopterler için. Bu nedenle uçakları kullanıyoruz. Alçak ve orta irtifadan etkilenmez. F-16 ve F-4’ler için etki etmez. Helikopter etkileniyor. Bu zaten daha önce de yaşanan bir sorun. Bundan önceki dönemde Ruslar ve Ermeniler de destekliyordu. Kısa menzilli stingerler gibidir. Birçok ülke tarafından destekleniyor. Alçak irtifa hava sistemi söz konusudur. Buna benzer bir sorun Kosova’da da yaşandı. Helikopterleri değil, uçakları soktular” dedi. 

<< Önceki Haber PKK’nın elindeki SA-8 füzeleri Meclis gündeminde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER