Perinçek ve hükümete yakın meyda bu habere çok sevindi

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüten savcılar görevden uzaklaştırıldı, Perinçek'in Aydınlık Gazetesi adete havalara uçtu.

Perinçek ve hükümete yakın meyda bu habere çok sevindi

Hükümetin istediği gibi şekillendirilen HSYK, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarını yürüten savcılar Zekeriya Öz, Muammer Akkaş, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç’i açığa aldı. Bu kararı havuz meydası ve Doğu Perinçek'in Aydınlık Gazetesi'nin sevinçle karşılaması dikkat çekti.

Dün, Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu seçim sonuçlarını "Zafer" diye ilan eden Aydınlık Gazetesi, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Muammer Akkaş, Mehmet Yüzgeç ve Celal Kara'nın HSYK tarafından görevden uzaklaştırılmasını "yeni yıl müjdesi" olarak gördü.  Doğu Perinçek'in Aydınlık Gazetesi "Yargıda Cumhuriyet çağı" başlığını atarken Havuz meydası da kararı coşkuyla karşılaması dikkat çekti.

Ergenekon gibi bir çok önemli davalara bakan savcıların görevden alınmasıyla ilgili bir yazı kaleme alan Doğu Perinçek'in yazısında "Bugünlere ulaşacağımız biliyordum" ifadesi dikkat çekti. Diğer taraftan karar açıklanmadan günler öncesinden bu savcıların görevden alınacağına dair haberler yapan havuz medyasının da kararı sevinçle karşılaması üzerine "hükümet yanlısı medya kuruluşları ile Doğu Perinçek'in Aydınlık Gazetesi aynı çizgide buluştu" yorumları yapıldı. Ayrıca iki farklı yayın çizgisi olan fakat sön dönemde aynı çizgide buluşan bu yayın organlarının, savcıları Hizmet Hareketi'yle ilişkilendirme çalışmaları da daha önce yapılan algı operasyonlarını hatırlattı.

<< Önceki Haber Perinçek ve hükümete yakın meyda bu habere çok sevindi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER