Hakim: Bez afiş ve makara ‘kuvvetli suç şüphesi’

CHP Zeytinburnu İlçe Başkanlığı'nın slayt gösterili yolsuzluk pankartının polis tarafından kaldırılmasına engel olmak isteyen CHP'li milletvekilleri Mahmut Tanal ve Sezgin Tanrıkulu nöbet tutmaya başladı.

Hakim: Bez afiş ve makara ‘kuvvetli suç şüphesi’

CHP Zeytinburnu İlçe Başkanlığı'na akşam saatlerinde bir itfaiye aracı ile gelen polis ekipleri, mahkemenin kararını gerekçe göstererek pankart, bayrak ve slayt gösterisi için kurulan makara sistemini sökmek istedi. Partililerin duruma tepki göstermesi üzerine polis ekipleri ve itfaiye ekibi olay yerinden ayrıldı.

Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararda, CHP Zeytinburnu İlçe Başkanlığı binasından karşı binaya duvara monte edilmiş, çelik kancalara bağlı makaralı sistem kurulduğu belirtilerek, "beyaz bez" ile makara sisteminin kuvvetli şüpheyle "suç eşyası" ve "delil" olabileceği iddia edildi. Partililer ise polisin bir daha gelebileceğini söyleyerek binada milletvekilleri Mahmut Tanal ve Sezgin Tanrıkulu'nun destekleriyle nöbetlerini sürdürüyor.

CHP'Lİ MAHMUT TANAL: DEMOKRASİ NÖBETİNDEYİZ

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, teşkilatta yaptığı açıklamada, "Saat gece 02.00 ve partimizin tabelasını emniyet mensupları sökmeye çalışıyor. Biz bunu engelledik. Bu hakikaten demokrasiye yapılan bir darbedir. Bu bir dikta rejimidir. Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Bugüne kadar siyasi iktidar neleri yaptı, basın mensuplarını susturdu, işverenleri susturdu. Tüm sivil toplum örgütlerini susturdu. Yargıyı çalışamaz hale getirdi. Yürütme organı olan iktidar yasama organını susturdu. Bu açıdan sadece ülkede demokrasi arayan özgürlüklerin peşine düşen CHP'yi susturmaya çalışıyorlar. Biz burada susmayacağız. Dikkat edilirse tek partili rejimden çok partili rejime geçiren CHP'dir. İktidar partisi çok partili hayatı tek partili hayata dizayn etmeye çalışıyor. Dikta rejimi yapmaya çalışıyor. Onun için burada şu anda demokrasi nöbetindeyiz" dedi.

TANRIKULU: HAKİM SLAYT MAKARASI İLE EGEMEN BAĞIŞ'IN MAKARASINI KARIŞTIRMIŞ

Slaytın yansıtıldığı çelik halat ve makaranın hakim kararıyla kaldırılma talebine tepki gösteren CHP'li Sezgin Tanrıkulu, "Mahkeme Başkanı hangi kararı verdiğinin farkında değil. Yani bu çelik halat ve makara ile ilgili toplatma ve yakalama kararı vermiş. Yani pankart değil başka bir şey değil. Dolayısıyla burada toplatabileceği başka bir şey yok. Hakim bu kararı ile bence utanacak. Bu makara Egemen Bağış'ın makarası değil halkın makarası. Dolayısıyla onu karıştırmış. Ben hakime sesleniyorum. Git Egemen'in makarasını topla" diye konuştu.

Tanrıkulu, şöyle devam etti: "Saat 02.00, polisler aşağıda örgütümüz burada. Şimdi ifade özgürlüğü siyasi partilerin en temel hakkıdır. Buna çok ağır bir müdahale var. Burada müdahale var. İstanbul'un orta yerinde müdahale var. Örgütümüz burada ayakta. Ben örgütümüzü kutluyorum. Çünkü yolsuzluğa, rüşvete ve sahtekarlığa karşı, bir direnç ortaya koyuyorlar. Büyük bir akıl ve zekayla ortaya koyuyorlar. Hangi baskı olursa olsun, biz bu sahtekarlık, yolsuzluk ve rüşveti CHP olarak mahkum etmeye devam edeceğiz. Buradayız gelsinler."

CİHAN
<< Önceki Haber Hakim: Bez afiş ve makara ‘kuvvetli suç şüphesi’ Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER