Perinçek yine hükümete arka çıktı

Ergenekon Terör Örgütü davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, takipsizlik kararı verilen Karargahevleri soruşturması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Perinçek yine hükümete arka çıktı

Perinçek, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen Karargahevleri Soruşturmasında görev alan yargıç ve kolluk güçlerinin yargılanacağı tehdidinde bulundu. 


Polislere yönelik operasyonlarla alakalı destek verdiği yönünde açıklamaları hatırlatılan Doğu Perinçek, “Bugün hukukun uygulanması, Türkiye'de güvenliğin gerçekleşmesi açısından siyasi destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.

PERİNÇEK'TEN ŞOK İDDİA

İşçi Partisi'nin TSK içerisindeki illegal yapılanması olduğu iddia edilen Karargahevleri soruşturmasıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın takipsizlik kararı verdiğini hatırlatan Perinçek, savcılığın Karargahevleri soruşturmasını açan isimler hakkında bir soruşturma yürüttüğünü iddia etti. Balyoz, Çürük raporu çetesi ve İşkence ile sorgu davaları kapmanında 30 yılı aşkın hapis cezası alan emekli Albay Zeki Üçok'un, görevdeyken bir soruşturma başlattığını söyleyen Perinçek, söz konusu dosyanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından devam ettirildiğini ileri sürdü.

Perinçek, Üçok'un dosyasında İşçi Partisi'nin TSK içerisinde illegal yapı oluşturmuş gibi gösterilmesini konu edindiğini bu kapsamda savcılar Zekeriya Öz ve Fikret Seçen'in şüpheli olduğunu savundu. Karargahevleri soruşturmasının İP'ye düzenelenen bir komplo olduğunu iddia eden Perinçek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bu soruşturmalarda görevli savcı ve kolluk güçlerinin 'yargılanacağı' tehdidinde bulundu.

DAHA ÖNCE SAHİP ÇIKTIĞI BELGEYİ BU KEZ İNKAR ETTİ

Perinçek, konuşması sonrası toplantıyı takip eden az sayıda basın mensubunun sorularını cevapladı. Ergenekon davasındaki savunmasında  İşçi Partisinden ele geçirilen 4 cd hariç tüm evrakları kabul ettiği yönünde beyanı bulunduğunu hatırlatan gazeteci, “Hava Kuvvetleri Komutanının parafı bulunan Karargahevleri belgesi İşçi Partisinin genel merkezinde çıktı. Sizde tüm belgeleri kabul ediyoruz demiştiniz. Bu İşçi Partili kimselerin TSK'ya sızdığının bir kanıtı değil mi?” şeklinde soru yöneltti. Perinçek soru üzerine duruşmalarda kendilerine ait olduğunu kabul ettiği tüm belgeleri reddetti. Karargahevleri belgesinin masa üzerinde bulunduğunu belirten Perinçek, söz konusu evrakın dışarıdan birileri tarafından parti binasına konduğunu iddia etti. 
<< Önceki Haber Perinçek yine hükümete arka çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER