Polis 'yetersizliği' vatandaşı ayağa kaldırdı

Bonzai zehrine karşı çaresiz kalan mahalleli çareyi kendi yöntemlerinde buldu. Önceden mahalleyi iyi tanıyan sivil polisler sebebiyle uyuşturucunun kökünün kuruduğunu belirten mahalle sakinleri, "polisler de yer değiştirilince olan bize oldu." diye tepki gösterdi.

Polis 'yetersizliği' vatandaşı ayağa kaldırdı

İstanbul Sarıyer'de yaşanan ibretlik durum acı gerçeği gözler önüne serdi. Kamuoyunda 'Bonzai' adıyla bilinen sentetik uyuşturucu kullanımı gün geçtikçe artması ve hastanelerin acil servislerinin Bonzai içen gençlerle dolması kamuoyunda endişeyle karşılanıyor. Bonzai komasına girdiği için tedavi görenlerin yanında, hayatını kaybeden birçok gencin bulunuşu, İstanbul'da bazı siyasi grupların 'Bonzai Timleri' kurarak uyuşturucu ile mücadele etmeye çalışmasına da sebep oldu.



Muhabir.net'in haberine göre Sarıyer’in Ömürtepe mahallesinde yer alan, Bonzai kullananların merkezi konumundaki Dallas mevkiinde, polisin tedbir almamasından şikâyetçi olan mahallelinin çare olarak kendi mücadele yöntemlerini denediği öğrenildi.

'BONZAİ ' VE 'AHLAK' TİMLERİ KURULMUŞ

“Bonzai Satanları Bize Bildirin” yazılı afişlerinin Ömürtepe mahallesinin her tarafında görüldüğü, insanların artık suçluları polise değil 'Bonzai Timlerine' bildirdiği ifade edildi. Bu timlerin sadece Bonzai ile mücadele etmediği, fuhşun önüne geçmek için Sarıyer’in "Ahlak Timleri" adı altında faaliyet gösterdiği belirtildi. Ayrıca bölgede mevcut olan emniyet yetersizliğinin mahalleliyi bu tip tedbirler almaya ittiği söyleniyor.



SİYASİ PARTİLER DE HAREKETE GEÇTİ

Emniyetin yeterli tedbir almamasının Siyasi Partileri de harekete geçirdiği, CHP ve MHP Sarıyer İlçe Başkanlarının uyuşturucu ile mücadele afişlerini Sarıyer’in her yerinde görmenin mümkün olduğu belirtildi. Partilerin ilçe başkanlarına, mahalleli tarafından kurulan 'Bonzai Timleri'nin başında olduğu iddia edilen ve “Reis” lakabıyla adlandırılan kişilerin de destek verdiği belirtildi. 

"MAHALLEYİ İYİ BİLEN POLİSLER DE YER DEĞİŞTİRİLİNCE OLAN BİZE OLDU"

Sarıyer'deki vatandaşların ise bu durumu, "Buralarda uyuşturucu olmazdı, sivil polisler her yerdeydi ve kökünü kurutmuştu. Mahalleyi iyi bilen polisler de yer değiştirilince olan bize oldu. Polisin olmadığı yerde mahalleli de mecburen uyuşturucuyla kendi mücadele ediyor." şeklinde değerlendirdiği ifade edildi.

<< Önceki Haber Polis 'yetersizliği' vatandaşı ayağa kaldırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER